Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sa arestam Muzeul Brukenthal

 

Turistul, străin sau român, cum ajunge la Sibiu întreabă de Muzeul Brukenthal. Orice tur de vizitare al Sibiului, are integrat în mod obligatoriu, Muzeul Brukenthal. Palatul Brukenthal este unul dintre simbolurile oraşului nostru. 
Muzeul se poate considera unul dintre cele mai importante din lume, fiind printre primele deschise în lume, fiind astăzi un punct de reper în muzeologia europeană şi cu siguranţă fiind cel mai important muzeu de artă din România, prin colecţii, prin specialişti, prin programele de cercetarea şi restaurare, prin contactele realizate. 
Muzeul la începutul secolului nostru era unul plictisit, adormit, mucegăit, condus de oamenii prea mânjiţi de comunism. Odată cu schimbarea situaţiei patrimoniale şi odată cu noua conducere, muzeul a reînăscut şi a devenit ceea ce este acum.
Muzeul acesta este coordonat de unul dintre managerii sibieni cei mai performanţi din Sibiu. A renovat muzeul, a refăcut colecţiile, a pus la punct colecţii de cărţi de specialitate, a deschis noi locaţii ale muzeului, a dezvoltat colecţia patrimonială, a pus la punct markentingul muzeului, practic a inventat un nou muzeu, unul modern demn de oraşul Sibiu, demn de numele baronului Brukenthal, demn de cultura românească. 
Ei bine acest manager al Sibiului, pe numele său Sabin Adrian Luca, unul dintre savanţii acestei ţări, un istoric de clasă şi un profesor de calitate a fost pus in urmărire penală pentru că şi-a permis a îşi duce la bun sfârşit munca, proiectul său de management. 
Deoarece a angajat un paznic pentru colecţia homeopată, prima şi cea mai valoroasă de acest gen din România şi poate din toată Europa Centrală, a fost pus în cercetare penală. După procurori ar fi încălcat interdicţia de a angaja. Dânsul a angajat un paznic (schema obligatorie ca număr de paznici, nu era oricum completă) pentru a păzi această colecţie. 
Obligaţia muzeului este înainte de toate de a păzi și a asigura un mediu sigur patrimoniului său. Nu cred că o astfel de obligaţie trebuie să fie condiţionată de legi absurde decise de impedimente manageriale naţionale sau guvernamentale. 
Directorul Muzeului Brukenthal nu este numit politic, a câştigat un concurs de management, a venit cu o întreagă strategie şi a reuşit a pune pe picioare cel mai important muzeu din ţara aceasta. Directorul Muzeului Brukenthal nu a fost urcat pe pile în acea poziţie şi de aceea probabil unii au deics ca este incomod şi merită evacuat. 
 
L-am cunoscut ca profesor şi pot spune că a fost unul dintre oamenii de care imi amintesc din facultate. Ca manager l-am cunoscut fiind un vizitator al muzeului şi pot spune că îşi merită laudele şi cuvintele alese şi premiile obţinute. 
 
Să arestăm întreg Muzeul Brukenthal pentru că a avut curajul de a se transforma într-o instituţie de profesionişti. Să îl arestăm pe baronul Brukenthal deoarece a avut curajul să formeze la Sibiu un patrimoniu de talie europeană.
 
Să arestăm Sibiul pentru că este un oraş european iar minţile încă pierdute în comunism nu reuşesc a îi face faţă şi a îl integra în actul lor de guvernare. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

observer

Acum 12 ani

Sa-l arestam pe Razvan Pop fiindca este un impostor si nu este istoric, asa cum se semneaza, fiindca nu are doctoratul in istorie. Daca prostia ar fi infractiune, atunci chiar ca ar merita arestat pentru abuz de prostie.
Raspunde

Putin

Acum 11 ani

Pentru \"culturalizarea\" lui observer: nu trebuie sa ai doctoratul ca sa fii istoric ! Facultatile de istorie au specializarea: istorie licenta 3 ani + master 2 ani.
Raspunde

pt. Putin

Acum 11 ani

Absolventii facultatii de istorie, chiar si cu masterat, nu sunt automat istorici. Faci confuzie de termeni, ca si cum ai sustine ca un doctor, in indiferent ce stiinta, este similar cu medic!!
Raspunde

pt. Putin

Acum 11 ani

Ia si din DEX: ISTÓRIC s.m. Specialist în istorie; istoriograf. [< lat. historicus].
Raspunde

dorel

Acum 11 ani

dl. Luca este un om demn de respect, dar totusi ce s-ar intampla daca pe toti ii-ar durea undeva de legile tarii si ar face totul dupa cum au chef. Ca unele chestii sunt justificate moral nu inseamna ca automat se poate incalca legea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus