Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
4°C

Pui chinezesc cu ardei si ciuperci

Ingrediente:

-1 piept de pui (cca 400 gr)

-1 ardei verde

-5 ciuperci

-1 ceapa mică

1 linguriţă pastă de ghimbir şi usturoi

- chili dupa gust

-1 linguriţă amidon

-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

-3 linguri ulei

-2 linguri arahide

-3-4 fire ceapă verde

Sos

-1/2 lingură sos de stridii

-1/2 lingura sos de soia

-3-4 linguri apă

-1 lingurita oţet de orez

-1/2 linguriţă zahăr

-1/4 linguriţă piper

-1/4 linguriţă ulei de susan

Preparare:

Pieptul de pui se taia cuburi şi se presară cu bicarbonat de sodiu şi se lasă la marinat 30 minute. Se spală foarte bine puiul de bicarbonat. Se presară apoi cubuleţele cu amidon, se masează şi se mai lasă la marinat 15 minute.

Într-un wok se încinge bine uleiul. Se adaugă pasta de ghimbir-usturoi şi chili dupa gust şi se prăjeste câteva secunde, până începe să se simtă mirosul usturoiului. Se adaugă puiul şi se prăjeşte la foc mare, amestecând des, până carnea îşi schimbă culoarea (cca 4 minute).

Se trage puiul pe marginile wokului şi în centru punem ardeiul tăiat pătrăţe, ciupercile tăiate în patru şi ceapa tocată mare. Se prăjeşte amestecând des încă 2 minute. Se adaugă ingredientele sosului amestecate şi se mai prăjeşte totul, amestecând tot timpul încă 1-2 minute. Se stinge focul şi se presară mancarea cu alune şi ceapă verde tăiată rondele. Se adaugă sare şi se serveşte cu orez fiert. Foto: kirpi4.wordpress.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 368

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus