Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mitropolitul Ardealului a pus piatra de temelie pentru o noua biserica in Sibiu

Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat ieri la biserica din cartierul Viile Sibiului. La sfârşitul slujbei religioase, ierarhul a aşezat piatra de temelie pentru o nouă biserică în comunitatea de aici.

Conform Mitropoliei Ardealului, noua biserică va fi construită în zona centrală a comunităţii, pe un teren donat de o credincioasă din Sibiu.  La Sfânta Liturghie oficiată ieri de ierarh şi de un sobor de preoţi şi diaconi, au participat majoritatea enoriaşilor.

La finalul ceremoniei, în cuvântul de învăţătură, ÎPS Laurenţiu a vorbit despre Judecata Universală care va aşeza pe cei drepţi spre comuniune veşnică în Împărăţia Cerească, iar pe cei nedrepţi spre osândă veşnică.

“La judecată, conştiinţa omului va fi luminată, iar sufletul, ieşit din trup, va vedea ca într-o oglindă viaţa sa şi a celor ce au trăit împreună cu el. Ne vom aduce aminte de toate faptele noastre şi nu le vom mai putea ascunde sau uita. În acelaşi timp, ni se va da putere să vedem şi faptele celorlalţi, pentru a fi judecaţi sau răsplătiţi după urmările faptelor noastre. Dacă am făcut fapte bune, acestea continuă să facă bine şi după moartea noastră. Binele acesta se cumulează, se adună şi ne urmează pe noi dincolo, când suntem în Împărăţia Cerurilor. Iar dacă facem fapte rele în această viaţă şi lucrează răul în lume, acesta se va adăuga ca o greutate la judecata de obşte. Judecata finală va fi completă şi veşnică. Se va judeca şi trupul, dar şi faptele şi urmările lor. Va fi veşnică, pentru că nu va mai fi altă judecată. Sentinţa judecăţii finale va schimba sentinţa judecăţii particulare. O va temeinici sau o va înrăutăţi, în funcţie de ceea ce Biserica va lucra pentru noi”, a spus Părintele Mitropolit.

Sărbătoarea a continuat apoi cu o procesiune spre locul unde se va construi noua biserică. Aici, s-a oficiat slujba specifică, locul fiind sfinţit în cele patru puncte cardinale şi încredinţat lui Dumnezeu pentru a I se zidi casă şi lăcaş de închinare. După aşezarea pietrei de temelie, IPS Laurenţiu l-a hirotesit iconom pe părintele Ovidiu Craiu şi a felicitat comunitatea prezentă pentru credinţă şi pentru curajul de a construi un lăcaş de rugăciune, în vremuri dificile din punct de vedere material. Lăcaşul de cult va avea hramurile “Naşterea Maicii Domnului”, “Sfântul Stelian” şi “Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Radu

Acum 12 ani

Mai bine ar pune piatra de temelie sa faca cate o gradinita, din banii lor...... Toate spatiile verzi au fost ocupate de biserici. Nu sunt contra, dar sa faca si cate o gradinita!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Terenul a fost donat, banii pentru constructie o sa vina din donatii sau de la Stat. Astia sunt parazitii societatii. Paraziti veritabili.
Raspunde

lol

Acum 12 ani

inca 2 mai destepti decat Iorga
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@3 Curand Statul n-o sa mai dea o para chioara bisericilor. Ghici ce se va intampla cu ele? Se vor scoate la licitatie! Atunci sa vezi cu desenele animate de pe pereti vor fi sterse si pacanelele le vor lua locul.
Raspunde

ovidiu

Acum 12 ani

Dragi credinciosi, cititi Biblia si respectati cuvantul din ea si va asigur ca Dumnezeu va fi in sufletul vostru. N-am citit nimic in ea despre moaste, hramuri, etc. Curios ii ca mai marii si mai micii bisericii seamana leit la toale si comportament cu adunatura de popi care l-au omorat pe Iisus. Vo spun din privinta unuia care a citit-o din curiozitate si se considera ateu. Pe cand crese, gradinite, azile de batrani? De biserici ii plin orasul :(
Raspunde

De ce nu un orfelinat?

Acum 12 ani

Nu de biserici avem nevoie. BOR e cancerul Romaniei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus