În perioada 1 – 20 februarie inspectorii DSVSA Sibiu au controlat 12 depozite alimentare, 4 depozite de legume şi fructe, 22 unităţi de panificaţie, 12 unităţi de tip fass-food și alte câteva zeci de puncte de desfacere.
Printre cele mai multe deficienţe şi abateri de la norme găsite, se numără: recepţionarea unor materii prime cu documente incomplecte, lotizarea necorespunzătoare a produselor finite, în spaţiile de depozitare şi expunere (în funcţie de sortiment, calitate şi data recepţiei) și absenţa graficelor de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de expunerei şi depozitare.î
Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 5 amenzi în valoare de 3.600 lei (un fass-food, două magazine alimentare şi două depozite alimentare), iar 9 operatori economici au fost avertizaţi.
”Personalul de specialitate, la solicitarea agenţilor economici, au retras şi predat pentru neutralizare, din reţeaua comercială, 1.864 kg. produse alimentare de origine animală şi non animală (produse lactate, peşte, carne şi organe de pui, produse culinare, legume şi fructe) în valoare totală de 3.355 lei, produse cu termen de valabilitate expirat, sau modificate organoleptic”, explică dr. Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Ioan Penţea
Vizualizari: 289
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
R
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Newman
Acum 1 oră
Newman
Acum 1 oră
C