Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

25 de lei kilogramul de carne de miel. Vanzarile sunt insa slabe

În Sibiu, carnea de miel costă 25 de lei kilogramul anul acesta, la fel ca anul trecut. În pieţele din oraş, sectoarele de carne sunt pline de carne de miel, însă producătorii se plâng că nu prea există cumpărători.

"Carne avem berechet, dar nu prea are cine o cumpăra. Preţul este la fel ca anul trecut, însă puterea de cumpărare este mică. Vom tăia miei în funcţie de cerere, că doar nu o să rămânem cu ei", spune unul dintre producătorii care vând carne de miel în Piaţa Cibin din Sibiu, cea mai mare piaţă agroalimentară din oraş.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, afirmă că 70 la sută din carnea care se vinde în pieţele din oraş provine de la miei din rasa ţurcană românească, restul fiind miei de ţigaie, dar şi metişi din diferite rase de carne.

"Deocamdată nu prea se vinde. În zilele de miercuri şi joi aşteptăm o creştere a vânzărilor, lumea cumpărând cel mai mult în zilele de dinaintea sărbătorilor", spune Marcel Andrei.

Potrivit specialiştilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, în judeţul Sibiu se vor sacrifica circa 35.000-40.000 de miei, cea mai mare parte în gospodării, pentru consumul propriu.

"Estimăm că pentru vânzarea la piaţă nu se vor tăia mai mult de 6.000-7.000 de miei, restul fiind pentru consumul propriu, în gospodării. Piaţa este aprovizionată cu carne, nu vor exista probleme din acest punct de vedere", afirmă Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Potrivit acestuia, trei centre de sacrificare a mieilor sunt autorizate în judeţul Sibiu, în municipiul Sibiu, la Mediaş şi Răşinari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

lllll ggggg ooo

Acum 9 ani

la ce pensi avem dupa ce am muncit 42 de ani ,cu legile ticaloase pe care le-au votat alesi neamului ,dacva ajunge bani pentru taxe si impozite ,ba rusine am muncit o vioata s-a va bateti joc de batrini ,toti care ati votat aceste legi s-a nu va bucurati de pensii vorba cinecului ,unde te duci tu mielule la ciocoi d-a ma manince nielule ,noi de ala cu o nara
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Etot mai grav cu tine măi gângâitule,să fie oare de la foame,de la prostie,de la prea mult pupincurism?ia explică-ne măi panaramă,să știm și noi de la ce ți se trage,câte clase ai terminat?
Raspunde

LaFlemme

Acum 9 ani

E un paradox. Sibiul are cea mai mare productie de branza din Romania si totusi 1Kg de cas est foarte scump, poate cel mai scump din tara, dupa Bucuresti. Sibiul are cea mai mare productie de miei si totusi carnea de miel este foarte scumpa.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Asta denotă un singur lucru,ciobanii producători de carne miel,brânză sunt din ce în ce mai lacomi și mai avari,neținînd cont de puterea de cumpărare tot mai mică a majorității populației din România.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Si in Normandia se face cea mai multa branza camembert, si cu toate astea, tot acolo este cea mai scumpa. Asa ma puteti dispera cu logica voastra!!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

3, Nu e niciun paradox, așa funcționează economia de piață, unde e putere de cumpărare prețurile sunt mari, înseamnă că cineva cumpără marfa chiar la prețurile alea. Iar al doilea factor este calitatea mărfii, în piață, fiecare producător își are masa lui, clienții lui și din această cauza marfă bună se vinde aici, la clienții stabili, iar cea mai nașpa este trimisă în țară la vânzare unde se depersonalizează.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

din pacate te inseli amarnic ...(desi as fi vrut sa ai dreptate macar la faza cu puterea de cumparare ) i sibiu si nu numai, practic in toata romania este vorba de fapt de lacomia comerciantilor fie malluri sau mici magazinase fie ... ciobani in acest caz ! daca nu ai observat in special cu ocazia sarbatorilor preturile de fapt cresc mizandu-se pe faptul ca omul tot cumpara ceva ... o chestie asa de genul musca si fugi ...paradoxul este de fapt altul : in ro cresc preturile iar in alte tari cu ocazia unei sarbatori scad ! acesta e paradoxul mentalitatea bolnava . cat despre ciobani i-as intreba unde sunt acei arabi care \"stateau sa le cumpere pana si magarii \" ca uite romanul care ravneste la un picut de miel nu si-l permite nici la pretul de anul trecut...? ba mai mult anul trecut a fost \"iarna grea\" si nah pretul a fost marisor acum a fost iarna usoara si de aia e pretul ...marisor . nt\' aici nu e vorba de economie de piata ci de specula .
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

7, sintagma \"lăcomia comercianților\" e un pleonasm, în toată lumea asta, comercianții sunt lacomi, adică încearcă să câștige maximum dintr-o tranzacție, cum zicea unu\' într-un film la moda \"never is enough\", iar la noi, prețurile se scumpesc de sărbători de la producător, distribuitor, comerciant, pe tot acest lanț, deoarece atunci există un consum apropiat de normal, în restul anului consumul fiind subdimensionat, și cumva, cumva trebuie să supraviețuiască și ei.
Raspunde

Lilu

Acum 9 ani

De \"Economia de Piata\" ai auzit? E f. simplu: DACA ESTE OFERTA MULTA PRETUL SCADE DE LA SINE. Nimeni nu vrea sa ramana sau sa arunce marfa. Tu daca ai fi in locul ciobanului si ai putea vinde cu 25 te-ai multumi cu 20? Nu fi ipocrit...
Raspunde

Costeiu Eftimie

Acum 9 ani

Ca bine zici Lilule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus