Cu toată încercarea consilierilor PD-L de a face lumină în cazul suspiciunilor ce planează asupra activității Mihaelei Tolciu, majoritatea aleșilor județeni a votat pentru înlocuirea Danei Lupică din fruntea Direcției generale de asistență socială și protecția copilului. În locul Danei Lupică a fost aleasă Mihaela Tolciu (foto).
Vom reveni
Mihaela Tolciu, propusă pentru funcţia de director executiv interimar al DGASPC Sibiu, este cea care a condus Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Handicapaţi (ISTH) Sibiu, până în 2005. Perioadă în care, din arhivele instituţiei a dispărut un număr greu de aproximat, deocamdată, de dosare întocmite pentru eliberarea unor certificate de persoană cu handicap. Situaţia acestor dosare (care produc în continuare efecte prin faptul că certificatele de handicap astfel obţinute au fost folosite la instituţii precum Casa de pensii şi aşa mai departe) nu a fost pusă, încă, în discuţie de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu care, joi, va supune votului aleşilor judeţeni numirea Mihaelei Tolciu în fruntea DGASPC.
Motivul oficial al înlocuirii actualei directoare, Dana Lupică, este acela că ea ar fi cerut "încetarea exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director executiv al DGASPC Sibiu", după cum se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre referitor la numirea Mihaelei Tolciu. "De fapt e vorba de o schimbare impusă doamnei Lupică. În ultimele săptămâni, cei din conducerea Consiliului Judeţean au făcut presiuni asupra ei, iar acesta este rezultatul", au declarat pentru Turnul Sfatului surse din cadrul DGASPC.
Angajaţii DGASPC cu probleme îşi păstrează privilegiile
Potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Turnul Sfatului, cea care este propusă pentru funcţia supremă în cadrul Direcţiei de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) Sibiu a avut printre sarcinile recente analiza dosarelor de reevaluare a persoanelor cu handicap angajate în cadrul instituţiei. Deşi Comisia Superioară venită de la Bucureşti pentru a analiza situaţia dosarelor dubioase de la Sibiu a indicat faptul că majoritatea angajaţilor din cadrul DGASPC ce dețin certificate nu au, de fapt, niciun handicap, în reevaluările făcute de Mihaela Tolciu aceasta a propus ca toţi angajaţii DGASPC să fie încadrați, în continuare, în aceleaşi grade de handicap.
"Pe româneşte spus, în cadrul instituţiei noastre s-a creat certitudinea că doamna Lupică este acel director care poate face ordine şi să aşeze lucrurile pe făgaşul legal. Doamna Tolciu, însă, este una din persoanele care susţin acele grupuri de angajaţi cu probleme, cu certificate de handicap nelegal dobândite. Habar nu avem ce este în mintea conducerii Consiliului Judeţean Sibiu", au declarat, pentru Turnul Sfatului, reprezentanţi ai Direcţiei.
Potrivit controlului efectuat de Comisia Superioară de la Bucureşti, din cele 25 de persoane angajate ale DGASPC și deținătoare de certificat de handicap, 23 nu se încadrează în criterii sau gradele primite nu sunt corecte. Majoritatea "suferea" de astm bronşic.
La ora publicării acestui material, nici Dana Lupică și nici Mihaela Tolciu nu au putut fi contactate, pentru a-și expune punctul de vedere. Din informațiile obținute de Turnul Sfatului, se pare că acestea au fost invitate să participe la ședința Consiliului Județean de joi dimineața.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Consiliului Județean , La Inspectoratul Teritorial , Turnul Sfatului , Consiliului Județean Sibiu , Mihaela Tolciu , Comisia Superioară , Danei Lupică , Dana Lupică , Deşi Comisia Superioară , Doamna Tolciu , Mihaelei Tolciu
Vizualizari: 1059
Ultimele comentarii
Acum 55 minute
Ruxandra
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
CA
Acum 2 ore
CA
Acum 2 ore
Aaa