Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Focare de rubeola in judetul Sibiu

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Sibiu s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri prin rubeolă.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, dacă în anul 2011 am fost în total numai 25 de cazuri de rubeolă, în luna ianuarie a acestui an numărul de cazuri s-a dublat, ajungând la 52, iar în prima jumătate din februarie s-au mai înregistrat încă 75 de cazuri, totalizând 127 cazuri.

Focare de rubeolă în liceele sibiene

„Odată cu reluarea cursurilor după vacanţa intersemestrială au apărut focare de rubeolă în mai multe licee din municipiul Sibiu. Astfel de exemplu, la Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” au fost12 cazuri, la Colegiul Industrial Alimentar 5 cazuri, la Colegiul Energetic 4 cazuri şi în comuna Racoviţa 5 cazuri” spune Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Medicii de familie spun că şi în rândul copiilor de grădiniţă au apărut cazuri, dar au fost diagnosticate la timp, până să se ajungă la focare şi să fie necesară închiderea unităţii de învăţământ.

„Este o perioadă în care am întâlnit foarte multe cazuri de rubeolă, mai ales în rândul copiilor mici, preşcolari. Copiii petrec foarte mult timp în colectivităţi de tip grădiniţă şi şcoală, aşa că riscul de răspândire al acestor afecţiuni este destul de mare. Le recomand urmarea tratamentului, internarea şi revenirea în colectiviate după obţinerea avizului epidemiologic de la medic” a spus medicul de familie Cătălin Sava.

Potrivit DSP Sibiu, în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor de scarlatină, de la începutul anului s-au înregistrat 29 de cazuri, cu evoluţie sporadică, fără constituirea de focare. Au fost afectate 23 de colectivităţi şcolare, 11 din mediul urban şi 12 din mediul rural.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus