Ingrediente:
2 kg crap, 2 cepe, jumătate de ceaşcă cu orez, jumătate de ceaşcă cu stafide, sare, piper, o lingură vin alb, două linguri de ulei.
Mod de preparare:
Curăţăm peştele şi-l sărăm. Este bine să avem peşte mare, în jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim în ulei ceapa tăiată mărunt, împreună cu orezul spălat. Adăugăm câte puţină apă până începe orezul să fiarbă.
Punem sare, piper (dupa gust), adăugăm stafidele curăţate şi spălate. Amestecăm totul bine împreună şi cu o lingură de vin alb. Umplem crapul cu această compoziţie, nu prea mult, ţinând seama că orezul se va umfla.
Ca să nu curgă umplutura, legăm peştele cu puţină aţă mai groasă. Aşezăm peştele într-o cratiţă ovală cu puţină apă şi sare. Ungem bine peştele şi-l ţinem în cuptor la un foc potrivit timp de o oră. Pe parcurs, îl mai ungem cu ulei şi mai adăugăm apă. Se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute. Înainte de a se servi, se scoate aţa cu care a fost legat. Poftă bună!
Foto: culinare-pescaresti.com
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 234


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 3 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus