Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Romii au decis: de ziua lor militeaza impotriva urii rasiale

International Romani Union, parte a Forumului European al Romilor și Nomazilor (ERTF) anunță că de 8 Martie, romii vor protesta împotriva actelor de violență și discriminare împotriva acestei etnii. ”Aceste manifestații vor avea loc în întreaga lume, și vor fi organizate de International Romani Union în colaborare cu alte organizații importante la nivel mondial. Organizarea acestor manifestații a fost decisă împreună cu Grattan Puxon din Marea Britanie, fost secretar general al International Romani Union”, anunță președintele International Romani Union, Florin Cioabă. ”În ultima perioadă am asistat la o escaladare fără precedent a violenței, xenofobiei și a urii rasiale îndreptate împotriva romilor din partea unor grupări extremiste în multe dintre statele europene. Evenimente ca cele din Bulgaria, Ungaria, Italia, Franța sau Marea Britanie nu pot fi trecute cu vederea. În urma acestor evenimente s-au înregistrat victime umane în rândul romilor, iar sute de familii au fost supuse unor evacuări forțate rămânând practic fără un acoperiș deasupra capului”, se mai arată în comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus