Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Culmea zgarceniei: 32 de sibieni au "furat" la bariera din Piata Mica

Din prima zi a acestui an și până săptămâna trecută, printre sibieni s-au găsit 32 de șoferi ce au gândit că, decât să plătească un leu pe oră parcarea în Piața Mică, mai bine forțează trecerea pe sub bariera de la ieșire.

O astfel de situație a surprins și o echipă a Turnul Sfatului. Mașina noastră a fost ”pândită” de doi tineri aflați într-un Opel Corsa, parcat în apropierea automatului unde se achită parcarea. Cu zâmbete largi pe fețe, cei doi tineri din Opelul Corsa amintit (cel din fotografie) au urmărit îndeaproape mașina noastră până la ieșirea din parcare. La ridicarea barierei s-au ”lipit” de spatele mașinii noastre, ieșind pe sub barieră înainte ca aceasta să coboare. După ce i-am lăsat să ne depășească, șoferul autoturismului Opel s-a arătat extrem de nervos pentru faptul că i-am fotografiat mașina.

Nu am fost singurii. După cum poate oricine observa, sistemul de parcare din Piața Mică este dotat cu camere de supraveghere. Care au surprins și ”manevra” șoferului care a condus Opelul amintit. Iar cum din 2010, regulamentul parcărilor din Sibiu a fost modificat prin hotărârea Consiliului Local, pe baza imaginilor suprinse de camerele de luat vederi, proprietarului mașinii amintite i-a fost trimisă o amendă de 100 de lei. Pentru că era la prima abatere. Altfel, amenda poate ajunge până la 300 de lei.

”De la începutul anului și până acum au fost surprinse 32 de astfel de situații, în care ieșirea din parcare a fost făcută cu încălcarea prevederilor locale. Atragem atenția celor care nu respectă regulamentele că își pot avaria mașinile în barierele sau pilonii mobili de la intrarea și ieșirea din parcări, dar pot și distruge aceste sisteme, situație în care vor fi nevoiți să acopere lucrările de reparații”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În Piața Mică a Sibiului, parcarea mașinii pentru o jumătate de oră costă un leu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

unu

Acum 12 ani

sarantocii...daca nu au bani de parcare sa mearga pe jos !
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Sarantocii intotdeauna platesc.......asa zisii smecheri,fac economie.....fac pariu ca sunt tot aia care habar nu aveau cum se procedeaza la iesirea din parcare si faceau tot felul de ambuteiaje la iesire.....din categoria \"ei nu vor sa vorbeste cu tine\"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus