Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Sibienii se felicita intre ei pentru victoria cu Astra. Tabirca: a fost o victorie mai mult decat meritata

Voința a câștigat primul meci oficial din 2012 – întâlnirea de sâmbăta trecută cu Astra Ploiești de pe teren propriu, prin golul lui Romulus Miclea, marcat pe final, iar acest lucru le-a dat aripi sibienilor, care spun răspicat că vor să rămână în primul eșalon fotbalistic românesc.

La finalul jocului, antrenorul Alexandru Pelici a declarat că își dorește ca sibienii să rămână la fel de muncitori și modești. „O victorie frumoasă şi dramatică. Un meci foarte greu pe care ne doream să îl câştigăm. Sperăm să rămânem la fel de muncitori şi modeşti şi să reuşim să obţinem ce ne-am propus. Ne dorim să rămânem în Liga I. Am ajuns să facem parte din elita fotbalului românesc, ne simţim bine, ne place şi ne dorim foarte mult să rămânem. Nu cred că ne-am făcut de râs până acum”, a spus Alexandru Pelici la DigiSport Special.

Tăbîrcă: a fost o victorie meritată

La conferința de presă de după meci, directorul tehnic al sibienilor, Sandu Tăbîrcă, a spus că se vede faptul că jucătorii Voinței au înțeles ce înseamnă pressing-ul în treimea adversă. „Cred că a fost o victorie mai mult decât meritată, chiar dacă a venit în minutul 88. Jucătorii noștri au înțeles, în special în repriza a doua, ce înseamnă pressing-ul în treimea adversă. Personal, nu am văzut multe meciuri în viața mea în care o echipă, cu tot respectul pentru echipa Astrei, care să joace cu vântul, un vânt de 50-70 km/h, să nu treacă în jumătatea adversă de teren. Cu atât mai mult merită jucătorii noștri felicitați. O victorie meritată. Felicitări lui Alex Pelici pentru modul în care a pregătit jocul. Ne-au ieșit senzațional și schimările. Încă o dată se dovedește în viață că oamenii care muncesc primesc și înapoi. Felicitări pentru Miclea, care, după o perioadă îndelungată în care nu a jucat, a intrat într-un joc atât de important și a marcat un gol foarte-foarte important. Cuvinte de laudă, dar știm că mai avem mult de luptat”, a declarat Sandu Tăbîrcă.

Arbitrii trebuie lăsați în pace

Meciul Voința-Astra a avut parte de un arbitraj echilibrat. Brigada condusă de Adrian Cojocaru i-a mai inclus pe Zoltan Szekely și Bogdan Hârlab. Tăbîrcă consideră că arbitrii ar trebui lăsați în pace, iar antrenorii și jucătorii ar trebui să se concentreze mai mult pe fotbalul în sine. „Eu spun că ar trebui să îi lăsăm în pace pe cei care arbitrează. Normal că ți-ai dori ca jocul să aibă o anumită cursivitate, dar nu ar trebui să mai punem atât de mult accent pe arbitri. Cred că noi suntem singura țară din Europa în care se vorbește mai mult despre arbitri și despre președinți decât despre fotbalul în sine. Sincer, ne-am dori să discutăm pe domeniul tehnico-tactic, sunt atâtea lucruri de finețe în fotbal – referitor la strategii d ejoc, referitor la alte lucruri. Să își facă treaba cât mai bine și să nu se implice pozitiv sau negativ. Asta este, trebuie să fie oameni care să nu iasă în evidență. Sunt trei oameni în negru, galben sau albastru, ei trebuie să își vadă de regulament și nu să iasă în evidență”, a mai spus Sandu Tăbîrcă.

Nu au probleme cu banii

Sibienii par fericiți din toate punctele de vedere: au ajuns la 20 de puncte, sunt pe locul 13 în clasament și nici nu au probleme cu banii. „ Astăzi a fost o bornă înspre îndeplinirea obiectivului pe care noi îl avem. Am știut că astăzi puteam să facem un pas mare, pentru că presiunea va fi permanentă, dar presiunea cea mare va fi acum pe echipele care sunt în spatele nostru. Cred că fiecare echipă cu care ne află în luptă directă a văzut că suntem o echipă cu caracter. Nu avem probleme cu banii. Acesta este iarăși un lucru demn, de care trebuie să fim mândri. Suntem singurul club din Liga I care nu a avut probleme cu licențierea. Suntem cu banii la zi și conducerea administrativă merită toate cuvintele bune și toate laudele”, a declarat Sandu Tăbîrcă la conferința de presă de sâmbătă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Je

Acum 12 ani

Bravo baieti, am fost sambata pe stadion si mi-a placut ce am vazut. Batem si la Mures. Am fost si sunt langa voi meci de meci. FELICITARI TUTUROR CELOR DIN CLUBUL VOINTA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus