Miercuri,
29.09.2021
Ploi Scurte
Acum
11°C

Primele reacții ale lui Teodor Birț: FC Hermannstadt este o investiție de suflet

Primele reacții ale lui Teodor Birț: FC Hermannstadt este o investiție de suflet

Iuliu Mureșan, actualul director executiv al FC Hermannstadt, a anunțat în conferința de presă de săptămâna trecută că plecarea lui Teodor Birț de la echipă a fost din cauza terminării contractului acestuia. Birț a făcut astăzi primele declarații în legătură cu acest subiect, tot în cadrul unei conferințe.

miriuță birt

„Vreau să le mulțumesc, pentru început, tuturor pentru susținerea de care am avut parte până acum. Am înțeles repede că o echipă nu aparține nimănui, este echipa sibienilor. Dacă cineva spune că noi am vrut să stricăm ceva la echipă atunci este o mare greșeală pentru că nu poți distruge ceea ce ai creat tu. Fotbalul nu a fost niciodată pentru mine o sursă de venit, doar o investiție de suflet. Am fost condiționat de finanțatori să îl schimb pe Alexandu Pelici, dar nu am fost încântat de antrenorul care a venit, chiar dacă l-am susținut. La fel s-a întâmplat și cu lotul de jucători, nu am fost de acord cu jucătorii care au fost aduși în continuare. Nu a mai rămas nimic din proiectul pe care l-am gândit acum patru ani. Marius Lungu a muncit foarte mult pentru club, fără să primească bani, dar a fost mereu acolo pentru că el face orice pentru fotbal. Nu l-am condiționat să plece, el a ales asta și chiar dacă suferă din acest motiv, este un om cu principii”, a declarat Teodor Birț despre trecutul său la echipă.
Fostul director executiv și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu modul în care a fost anunțat despre terminarea contractului. Acesta susține că este în continuare nedumerit și că așteaptă o clarificare a situației din partea conducerii actuale a clubului.

teodor birt iuliu muresan

„Singurele informații pe care le-am primit au fost că eu nu mai sunt directorul echipei. Mai bine de o săptămână noi nu am primit deloc informații, nu înțelegem ce se întâmplă. Mie îmi este foarte greu să mai fac parte din acest club din două motive: primul este faptul că nu avem o finanțare stabilă, aceasta fiind asigurată în mare parte din credite, iar al doilea motiv ține de desființarea echipei de juniori. Am participat la o ședință în cadrul clubului, unde colegii mei mi-au spus că mi s-a terminat mandatul și că ar trebui să fac un pas în spate. Eu n-am văzut nici un comunicat, absolut nici un act care să demonstreze faptul că eu nu mai sunt directorul clubului. Chiar mă întreb în acest moment dacă mai sunt sau nu director și dacă sunt legale aceste acte semnate în ultimele zile fără ca situația să fie clară. Nu se poate spune că a fost o ședință în adevăratul sens al cuvântului pentru că nu s-a votat nimic și nu a fost toată lumea prezentă”, a completat Birț pentru a explica confuzia care s-a creat.
pelici Alexandru Pelici - fost antrenor FC Hermannstadt

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

S

Acum 2 ani

Da, dar ma gândesc ca nu credite de la bănci sau de la terți ci de la acționari, asimilabile capitalului, pana la un punct. Normal ca subvențiile de la primărie sunt preferabile, ca nu sunt rambursabile, dar nici creditele de la acționari nu au termen strict - ei și-au asumat ca și le pot recupera în totalitate sau obține dividende abia când încasările clubului o vor permite. Nu sunt ca împrumuturile de la terți, unde trebuie sa scoți banii la un anumit termen, indiferent de orice. Iar cu Pelici, tot respectul pentru el, dar ne duceam rău în jos.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rușine Johannis, rușine Birț

Acum 2 ani

Măi Birț!, nu mai fă pe prostu că rămâi așa. Nemulțumirile vestiarului s-au auzit în tot orașul; acesta te cere afară; de caracterul lui Marius Lungu nici nu mai trebuie să vorbesc; în locul tău aș pleca capul și aș fugi...
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

De ce nu spui adevarul, spune unde sunt banii din drepturile de televizare, de ce nu spui ca Natur Hause si Terra Building nu sunt sponsorii clubului ci doar creditori ai acestuia, de ce nu spui adevarul cu privire la bataia dintre Zamfir si Jazvic cand jucatorul a venit cu 3 saptamani inainte de incident sa ii dati drumul in Ungaria la echipa lui Miriuta si Muresan a refuzat spunand ca are nevoie de el si apoi cu cateva zile inainte de inceperea campionatului Zamfir la anuntat ca nu mai are nevoie de el. De ce nu spui adevarul ca la acel incident Zamfir a sarit primul la bataie.De ce nu ai informat pe primarul sibiului de ce se intimpla in club cum acest infect de Muresan vrea sa dea afara toti sibienii pentru ca l-au aplaudat pe Jazvic cand a intrat in vestiar. Cum isi permit Rotaru si Bacila sa isi bata joc de acest club cand ei nu sunt decat niste samsari care imprumuta clubul. De ce nu ati anuntat autoritatile ce se intimpla in club? Doamna primar Fodor care in toti acesti ani a sustinut aceasta echipa prin agenda sportiva a fost informata de ce fac acesti creditori? Daca nu ati facut acest lucru sunteti complice a acestor creditori. Si din nou intrebarea de baza - UNDE SUNT BANII DIN DREPTURILE DE TELEVIZARE ?
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Eu sunt satul de sporovaielile matale fara rost, de cand ne... amenintai cu Joita si alte bazaconii! Cat despre imprumuturi, actionari si alte socoteli de acest gen, oare de ce nu a scos nimic la interval pana acum, dl. sef la piete?!?
Raspunde

S

Acum 2 ani

Îmi pare rău, dar după meciul din seara asta, când se va juca la Sibiu, nu știu dacă o sa mai vina nici jumătate din spectatorii care ar fi venit pana azi. Tind sa iau partea lui Birt. Aveam încredere în Mureșan, în Enache, dar sa stai capra la Dinamo, Dinamo codasa, e prea mult. Poate sunt prost, dar ma uit de zeci de ani la meciuri din campionatul României și îmi amintesc cum arata un blat, chiar dacă s-au rărit mult de tot. Poate azi a fost o coincidenta sa semene atât de mult cu un blat, se mai pot alinia și astfel planetele. Doamne da (cum ar zice Becali :)) sa fi fost coincidenta.
Raspunde

Unu

Acum 2 ani

Sa te bata dinamo la scor de neprezentare, 3-0 scurt, spune tot despre actuala echipa, antrenor ei conducere. Faceti de rusine Sibiul si pe sibieni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus