Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
4°C

Mucenici cu nuca

Ingrediente :

2 pungi de mucenici de 200g

4 litri de apă 

400g zahăr (sau după gust)

1/2 linguriţă sare

1 sticluţă vanilie de

10ml (sau 2 pliculeţe de zahăr vanilat)

1 sticluţă rom de 10ml

4 linguriţe cu vârf de coaja de lămâie şi/sau portocală

200g nucă măcinată

1 linguriţă de scorţişoara măcinată

Mod de preparare :

Puneţi mucenicii la fiert în cei 4 litri de apă în care aţi adăugat şi sarea. Foarte important, adăugaţi mucenici numai atunci când apa începe să colocotească, în felul acesta veţi evita prinderea mucenicilor de fundul oalei.

Lăsaţi mucenicii să fiarbă aproximativ 15 minute, după care adăugaţi coaja de lămâie, zahărul, vanilia şi romul.

Tineţi pe foc mucenicii încă 10 minute după care adăugaţi nuca şi scorţişoara.

După ce aţi făcut asta luaţi oala de pe foc şi puneţi deasupra un capac. Opţional, nuca şi scorţişoara se pot adăuga şi direct în farfurie/bol atunci când serviţi mucenicii. Poftă bună!

Foto: easypeasy.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 489

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus