Ingrediente :
2 pungi de mucenici de 200g
4 litri de apă
400g zahăr (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
1 sticluţă vanilie de
10ml (sau 2 pliculeţe de zahăr vanilat)
1 sticluţă rom de 10ml
4 linguriţe cu vârf de coaja de lămâie şi/sau portocală
200g nucă măcinată
1 linguriţă de scorţişoara măcinată
Mod de preparare :
Puneţi mucenicii la fiert în cei 4 litri de apă în care aţi adăugat şi sarea. Foarte important, adăugaţi mucenici numai atunci când apa începe să colocotească, în felul acesta veţi evita prinderea mucenicilor de fundul oalei.
Lăsaţi mucenicii să fiarbă aproximativ 15 minute, după care adăugaţi coaja de lămâie, zahărul, vanilia şi romul.
Tineţi pe foc mucenicii încă 10 minute după care adăugaţi nuca şi scorţişoara.
După ce aţi făcut asta luaţi oala de pe foc şi puneţi deasupra un capac. Opţional, nuca şi scorţişoara se pot adăuga şi direct în farfurie/bol atunci când serviţi mucenicii. Poftă bună!
Foto: easypeasy.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 489


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 4 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus