Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Peste 1.000 de sibieni au participat la cursuri de prim ajutor in cadrul campaniei "O viata poate depinde de tine!"

În perioada octombrie 2011 – martie 2012, aproximativ 3.200 de persoane au participat la cursuri de prim ajutor, organizate în opt oraşe din Romani, în cadrul campaniei „O viaţă poate depinde de tine!”, lansată de Asociaţia React şi Vodafone Romania.

În Sibiu, de la lansarea proiectului, au fost organizate 40 de cursuri. Astfel, peste 1.000 de persoane au învăţat în ce condiţii trebuie apelat serviciul de urgenţă 112, cum se poate acorda primul ajutor până la sosirea echipelor de intervenţie şi cum se realizează manevrele de prim ajutor.

„În primele două săptămâni de la lansarea proiectului, s-au înscris peste 300 persoane la cursurile de prim ajutor. Ne bucurăm că şase luni mai târziu am reuşit să oferim gratuit aceste cursuri unui număr de zece ori mai mare de oameni. Ştim acum că există cel puţin 3.000 de oameni care înţeleg că diferenţa dintre viaţă şi moarte poate însemna un minut, în care deschizi căile aeriene printr-o manevra de prim ajutor. Şi cel mai important, ştiu cum să facă acest lucru”, a declarat dr. Anca Ştefan, preşedinte Asociaţiei React.

Campania „O viaţă poate depinde tine!” îşi propune să responsabilizeze publicul larg privind acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă şi să atraga atenţia asupra efectelor negative ale folosirii abuzive a numărului de urgenţă 112.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus