Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Campioana intalneste... campioana?

 

Gaz Metan Mediaș joacă în această seară unul dintre cele mai importante meciuri ale returului sezonului regulat la baschet masculin împotriva campioanei U-Mobitelco Cluj. Ambele echipe sunt calificate în play-off însă luptă pentru o clasare cât mai bună ce aduce, implicit, avantajul terenului propriu în ultima fază a campionatului. Gaz Metan ocupă în acest moment prima poziție în clasament. Cu o linie de 18 victorii, patru înfrângeri și un forfait, medieșenii au strâns 40 de puncte. Echipa din Mediaș este urmată de un pluton de patru echipe, printre care și U-Mobitelco, cu 39 de puncte, dintre care doar Timișoara mai are de jucat restanțe. Clujenii au un bilanț de 16 victorii și 7 înfrângeri.

Partida se va juca în Sala Sporturilor din Mediaș, de la ora 18 și 15 și va fi transmisă în direct de postul Digisport 3. Deși cele două echipe sunt foarte apropiate în clasament, partida are mici șanse să fie una foarte strânsă. Clujul este o echipă aproape în derivă, ce a câștigat multe meciuri doar prin organizarea excepțională. Cu lotul subțiat de accidentări, Morris, Silvășan, Chetreanu, Clujul stă practic în doi jucători, Dykes și Krstanovic. Unii excepționali dar care întâlnesc cel mai bun lot din campionat. O luptă disproporționată. De cealaltă parte, Mediașul arată din ce în ce mai des a echipa ce trebuia să fie încă din startul campionatului. Judecând valoarea individuală a jucătorilor și complexitatea lotului, Mediașul are cele mai mari șanse să devină viitoarea campioană a României. Medieșenii au o ofensivă de-a dreptul excepțională iar apărarea este din ce în ce mai organizată, dovadă meciul cu CSM București. Ovidiu Teleabă are soluții pentru toate posturile și o bancă de rezervă cu trei jucători de echipă națională, Dumitrescu, Nicoară și Drăgușin. Cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon competițional de trei ori. Mediașul a câștigat la o diferență confortabilă prima întâlnire, din Cupa României, a pierdut-o pe cea de-a doua însă s-a calificat mai departe iar Clujul a câștigat meciul de pe teren propriu, din campionat, cu 95-84. Însă, la Mediaș, în afara erorii cu Asesoft Ploiești, în acest campionat nu a câștigat nimeni. Gaz Metan este singura echipă ce a reușit această performanță. Socotind problemele de lot ale clujenilor și lipsa de experiență a rezervelor, este greu de crezut că U-Mobitelco se poate întoarce de la Mediaș cu o victorie. Pe de cealaltă parte, cu victoria previzibilă din această seară, Mediașul își poate consolida prima poziție la finalul sezonului regulat și avantajul în toate meciurile din play-off, indiferent de numele adversarilor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

david

Acum 12 ani

Hai Gazu!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus