Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Incepe a doua editie a maratonului teatral “25 de ore de teatru non-stop"

Weekendul acesta, în perioada 24-25 martie, Sibiul va fi gazda celei de-a doua ediţii a maratonului teatral “25 de ore de teatru non-stop”, care se va desfăşura sub motto-ul “Respiră. Teatru”.

Maratonul este organizat de asociaţia culturală “BIS”, iar ediţia din acest an reuneşte 20 de piese, de la spectacole de teatru-dans, până la recitaluri de poezie şi conferinţe, susţinute de actorul Dan Puric şi profesorul Dan Vasiliu.

“Festivalul nostru a prins o dimensiune mai mare decât ne aşteptam pentru că anul trecut sibienii au răspuns foarte bine provocării de a vizona spectacole de teatru la ore foarte târzii. Aşa că anul acesta avem mai multe spectacole, cu numeroşi invitaţi şi chiar spectacole care se desfăşoare în locaţii diferite, la aceeaşi oră. Spectacolele au fost programte în acest fel tocmai pentru că noi credem că va fi suficient public pentru ambele locaţii, pentru toate spectacolele”, spune Bogdan Sărătean, preşedintele Asociaţiei Culturale „BIS”.

Horaţiu Mălăele va deschide seria spectacolelor, cu „Măscăriciul”, după A.P. Cehov, iar duminică, 25 martie, de la ora 17:00, la Sala Thalia, sibenii se vor întâlni cu Dan Puric.

”Domnul Mălăele este un nume mare al scenei româneşti şi ne-am bucurat când a acceptat să participe şi anul acesta la festival, iar spectacolul „Măscăriciul” este un spectacol care se joacă de şapte ani, de când a avut premiera, cu casa închisă, deci este o bucurie şi o onoare să-l avem aici”, a mai spus Bogdan Sărăteanu.

A doua ediţie a festivalului aduce la Sibiu şi două trupe din SUA şi Scoţia. Columbia University of New-York va prezenta spectacolul „What the sparrow said" („Vrabia a vorbit”), de Danny Mitarotondo, iar PASS (Performing Arts Studio Scotland, Edinburgh) a pregătit piesa “ A view from the boundary” („La răscruce”).

„O altă parte a nebuniei nostre, ca să zic aşa, este faptul că anul acersta am reuşit să căpătăm dimensiune internaţională, motiv pentru cre ne bucurăm să avem aceste două trupe alături de noi şi aşteptăm cu nerăbdare spectacolele speciale pregătite de tinerii actori”, a adăugar Bogdan Sărătean.

Festivalul se va încheia la sala Thalia, cu spectacolul de teatru-dans „Dar cu pianistul cine dansează?”.

Maratonul teatral este o acţiune organizată de Asociaţia Culturală „BIS”, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas şi Atrium Cafe, iar preţurile variază e la 12 lei la 55 de lei, în funcţie de spectacol.

Programul „25 de ore de teatru non-stop” - ediţia a II

19.00 Gala de deschidere, în sala Teatrului Naţional “Radu Stanca”. “Măscăriciul” după A. P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs. regia: Horaţiu Mălăele

21.30 Sala Studio – “Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin regia: Bogdan Huşanu

23.00 CAVAS – “Hamlet…eu sunt” de R. James (Baroc UpDate

1) 00.30 CAVAS – “Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare (Baroc UpDate

2) 01.30 ATRIUM Cafe “Monoloagele vecinului” un spectacol cu Laurenţiu Bănescu

02.45 CAVAS ”Arto Fan Hoh” un spectacol al Teatrului Liber Imago, Cluj-Napoca.

03.00 !!! ATRIUM “Eu sunt două femei”, un spectacol produs de asociaţia culturală “BIS”

ATENȚIE ! ora 03.00 se transformă în ora 04.00 (se schimbă ora!)

05.30 ATRIUM “Ale vieţii valuri” - comedie

07.00 ATRIUM “Scheciuri celebre” – proiecţie video cu mari actori români de comedie

08.00 ATRIUM work-shop de înviorare spirituală. ”Poezie la micul dejun”

10.00 PIAŢA MARE work-shop de înviorare trupească. Actorii, în pijamale, vor efectua un set de exerciţii fizice. Stomatologul oficial al festivalului îi va învăţa cum se efectuează un periaj dentar corect.

11.30 Librăria „Humanitas” – conferinţă susţinută de prof. univ. dr. Dan Vasiliu – “25 de ore din viaţa unui om baroc” (Baroc Update 3) (intrarea liberă)

13.30 ATRIUM “Venus şi Adonis” – un poem dramatic de William Shakespeare (Baroc UpDate 4; work-in-progress)

14.00 CAVAS “EuTuNoi” – teatru comunitar. Coordonator: Bianca Babeş. Participă adulţi cu deficienţe din cadrul Centrului de zi ocupaţional pentru persoane cu dizabilităţi Sibiu (intrarea liberă)

15.00 ATRIUM “Pam-Pam”, pamfletele lui Constantin Tănase, cu George Constantinescu 16.00 Columbia University of New-York, USA „What the sparrow said" („Vrabia a vorbit”) de Danny Mitarotondo, spectacol in limba engleză.

17.00 Sala Thalia – “Conferinţă extraordinară Dan Puric” 19.00 Sala Studio – “Emigranţii” de Slawomir Mrozek, cu Lari Giorgescu şi Silvian Vâlcu

21.00 Sala Thalia Gala de închidere “ Dar cu pianistul cine dansează?”- un spectacol de Teatru – Dans.

22.30 CAVAS - PASS (Performing Arts Studio Scotland, Edinburgh) “ A view from the boundary” („La răscruce”) de John Harvey, regia: Scott Johnston – spectacol in limba engleză.

Marţi, 26 martie, în prelungirea maratonului nostru teatral, se va juca unul dintre spectacolele cele mai bine primite de către public. Aşadar, publicul va alege… Locaţie - Atrium Classic Café, Ora 21.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus