Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Prin Sibiu circula moneda falsa

Un grup de 10 falsificatori de monedă au pus în circulație peste 13000 de euro în județele Mureș, Harghita, Cluj și Sibiu. Grupul cu pricina a contrafăcut atât bancnote străine cât și autohtone și le-au plasat pe piață în perioada mai 2011 - martie 2012. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Harghita fac cercetări în această cauză faţă de zece persoane, acuzate de constituirea unei asocieri infracţionale în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată, potrivit Mediafax. "În fapt se reţine că membrii grupării au pus în circulaţie pe raza judeţelor Mureş şi Harghita suma totală de 13.000 de euro în bancnote contrafăcute", se arată într-un comunicat de marţi al DIICOT. Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vineri au fost prinse în trafic, în localitatea Sângeorgiu de Mureş, trei persoane din judeţul Satu Mare şi una din Maramureş care aveau 128 de bancnote străine contrafăcute. Potrivit acestuia, 60 de bancnote din totalul celor 128 erau din cupiura 50 de euro, toate cu aceeaşi serie, iar 68 de bancnote erau din cupiura 100 de euro, toate cu aceeaşi serie. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane au cumpărat bancnotele false, în valoare de 9.800 de euro, de la alte două persoane, ambele din Sângeorgiu de Mureş, cu care s-au întâlnit vineri seară. În schimbul bancnotelor false, una dintre cele două persoane a cerut 1.400 de lei şi două telefoane mobile, care au fost găsite asupra lor în momentul în care au fost prinşi de poliţişti. Trei dintre suspecţi, respectiv Vasile Elec (36 de ani), Janos Kovacs (32 de ani) şi Boros Rafi (33 de ani), au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, duminică, de Tribunalul Harghita, iar ceilalţi au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus