Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dosarul Apostu. Ultimul act

Judecătorii Înaltei curți de casație și justiție a României vor anunța sentința finală în Dosarul Apostu pe 11 aprilie 2012. La ultima înfățișare, cea de săptămâna trecută, procurorii DNA au venit, în sfârșit, și cu ”filmulețul” întâlnirii dintre Apostu și Kovesi.

La șase luni de la primul termen dat de către cei trei judecători ai Înaltei curți în Dosarul Apostu, aceștia au anunțat că vor pronunța sentința finală peste trei săptămâni. Pentru sentința dată de cei trei judecători nu mai există cale de atac.
La înfățișarea de săptămâna trecută, procurorii DNA au adus, după trei luni de tergiversări, și înregistrarea video din biroul fostului prim-procuror Florib Apostu, surprinsă în momentul în care acesta se întâlnește cu procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi. Vizionarea filmului a fost solicitată de către Florin Apostu, pentru a demonstra instanței că nu a intervenit deloc pe lângă procurorul general pentru a promova un recurs în interesul legii care avea legătură cu activitatea unora din firmele magnatului Ilie Carabulea. Filmulețul a durat, însă, puține secunde peste un minut, iar imaginile au fost redate ”cu josul în sus”. În cele câteva imagini proiectate, Apostu și Kovesi schimbă, însă, doar amabilități și întrebări amicale. Aceste imagini sunt singurele puse la dispoziție de DNA din întâlnirea care ar fi durat aproape o oră.

Ce se schimbă?

În cadrul înfățișării de săptămâna trecută, Florin Apostu a cerut, din noul, eliberarea din starea de arest, solicitare care i-a fost respinsă. De această dată, fostul ofițer SRI, Tiberiu Popescu, reținut și arestat și el odată cu Apostu (pe 27 octombrie 2010) nu a mai cerut eliberarea, solicitând prin intermediul avocatului menținerea stării de arest.
De cealaltă parte, procurorul DNA prezent la înfățișare a insistat pe schimbarea unora din sentințele date acum aproape un an la Constanța. Printre aceste schimbări a fost și cea referitoare la Ilie Carabulea, cel care la Curtea de Apel Constanța a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DNA cer, acum, ca această pedeapsă să fie dată cu executare.

Vechile pedepse

 Pe 15 aprilie 2011, judecătoarea Adriana Ispas i-a condamnat pe toți cei șase inculpați trimiși în judecată în Dosarul Apostu. Cea mai mare pedeapsă i-a fost dată fostului prim-procuror, Florin Apostu – trei ani de închisoare, cu executare, și doi ani de interzicere a unor drepturi. Apostu a fost condamnat pentru luare de mită, trafic de influență, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Tiberiu Popescu a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu executare pentru dare de mită, favorizarea infractorului, sustragere și distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Proprietarul holdingului Atlassib, Ilie Carabulea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență. Ceilalți trei inculpați, soții Mihaela și Dumitru Cârstea, alături de Nicolae Boța, au fost condamnați la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

tiny

Acum 12 ani

ce bine-i sta lui atlassib dupa gratii :)
Raspunde

Magda

Acum 12 ani

Asta si merita!
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

felicitari domnule Carabulea pentru tot ce ati facut pentru Sibiu si nu va lasati intimidat de rau facatori
Raspunde

deleanu

Acum 12 ani

mai jegule tot nu te potolesti? pentru ca nu a vrut sa sponsorizeze rahatul asta de ziar? sper sa intre nevasta-ta cu fiicata in primul pom
Raspunde

rosu

Acum 12 ani

Multumesc ca ne tii la curent, Traiane.
Raspunde

Pt adevaratul jeg

Acum 12 ani

Tot nu te inveti minte? Crezi ca toti traiesc asa, sponsorizati ca tine? Bravo Turnul Sfatului! Si pt boul de mai sus verificati IP-ul si dati-l pe mana politiei pt amenintari la adresa familiei si pt incercare de intimidare
Raspunde

DOAMNE OCROTESTEI PE R

Acum 12 ani

TARASENIE MARE IN ACEST DOSAR . se vede clar imicstiunile puteri in tinerea cu orce pret alui Apostu et ,comp in inchisoare, /totul prt unele polite ale ..... ,general .//comdamnarea finala va fi la limita cat a stat in inchisoare iar plata privarea de libertate si hartuirea pe toata durata procesului /
Raspunde

haker

Acum 12 ani

am vertificat IP 4 1.cocalar 2.tuns scurt cap mare minte putina 3.educatie sub limita admisa in clasa pregatitoare 4.e pe duca
Raspunde

mucea

Acum 12 ani

Ai uitat sa spui ca e sluga la stapin.Si mai ia bani si de la tribuca sighiului.
Raspunde

1&,2&,5&9.ret

Acum 11 ani

niste retardati...vorba din popor: \"nu mor caii, cand vor cainii!\", asa incat, turbati, bai acestia, si nu uitati de ursul de la zoo: va asteapta sa-i faceti lucrarea... t
Raspunde

tribunu sef

Acum 11 ani

Ciumpalacule,iar te uiti in oglinda cind te caracterizezi?Asa retardat te vezi in oglinda sau asa te alinta stapinul tau,ursul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus