Ingrediente:
- 1 kg file de peşte
- 500 g ciuperci champignon
- 250 g caşcaval – ras
- ulei
- 50 ml vin alb
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Peştele spălat bine îl punem în tava de cuptor. Asezonăm cu sare şi piper. Îl stropim cu ulei, vin şi puţină apă, apoi stoarcem sucul de la 1/2 lămâie.
Punem şi felii de lămâie în sos, apoi acoperim cu o folie de staniol. Punem peştele în cuptorul încălzit la 200°C timp de 20 minute. În acest timp tăiem felii ciupercile. Încingem într-o tigaie mare ulei, călim puţin 2 căţei de usturoi, apoi îi scoatem şi călim ciupercile.
După ce au trecut cele 20 de minute, scoatem peştele din cuptor şi îl acoperim cu ciuperci, apoi cu caşcaval ras.
Îl punem iar la cuptor pentru înca 5 minute, până se topeşte caşcavalul bine. Servim peştele imediat, cu garnitură, în funcţie de gusturi. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1089


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 4 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus