Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-10°C

Orasul de crescut copii

„Primar din Sibiu, cercetat penal după ce a înjunghiat un bărbat” - Primarul comunei Cârțișoara este cercetat penal după ce a înjunghiat un bărbat într-un bar din comună.

„Trei arădeni reținuți în cazul incendierii unui club din Sibiu, arestați” - Trei arădeni reținuți în cazul incendierii unui club din centrul Sibiului, în decembrie 2011, au fost arestați în noaptea de marți spre miercuri pentru 29 de zile.
„Cinci membri ai unei rețele internaționale de trafic de droguri trimiși în judecată de DIICOT” - Procurorii susțin că sibianca Mariana Telea a organizat și finanțat transportul de droguri de mare risc provenind din Iran.
Trei titluri din ultimele șapte zile pe agențiile de presă din țară. Trei știri despre Sibiu care contrazic imaginea de paradis a acestui oraș și a județului, în același timp. Povesteam acum câteva zile cu niște prieteni născuți și crescuți în Sibiu, mutați de mai bine de 30 de ani în capitală. Cu copii la vârsta întemeierii unei familii acum. Deși normal ar fi fost să fie invers, copiii ridicau în slăvi Sibiul în timp ce părinții încercau să îi aducă cu picioarele pe pământ. De la București, și nu numai, Sibiul e un oraș idilic. „Oraș de crescut copiii”, ca să citez din discuțiile prietenilor mei. Însă toți cei ce s-au încumetat la pasul dinspre capitală spre capitala culturală au plecat, dezamăgiți, după șase luni, după un an. Da, fără îndoială, Sibiul e un oraș remarcabil. Atâta timp cât termenul de comparație e tot între granițele României. E memorabil față de Craiova sau Pitești. Senzațional față de Piatra Neamț sau Târgu Mureș. Dar e un oraș românesc 100%. Cele trei titluri de mai sus s-au adunat într-o singură săptămână. Dacă v-aș mai cita și din buletinul de presă al poliției, v-ați lua cu mâinile de cap. Iar cei care nu trăiesc aici zi de zi ci doar îl vizitează din când în când s-ar gândi de două ori înainte să-l ridice în slăvi ca un „oraș de crescut copii”. Da, este, dar cu nițică atenție. Că e tot un oraș românesc. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

ceapone

Acum 10 ani

Hai lasa-ne cu genul asta de stire \"senzationala\" a la Dan Diaconescu. Urmeaza sa mai spui ca Sibiul e cel mai periculos loc din tara. Te-ai interesat cumva si de restul oraselor? Sau niste prieteni din Bucuresti sunt suficient incat sa ne arunci o stire \"bomba\".
Raspunde

gelu

Acum 10 ani

... maidanezii , care consuma fonduri folosibile in alte scopuri mult mai utile pt. orasul acesta , contribuie din plin la imaginea negativa pe care o capata orasul , nu te mustra constiinta ? ( daca ai asa ceva ...!)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus