Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Alex Pelici: Dorim sa castigam tot ce se poate castiga din jocul cu FC Vaslui

Etapa cu numărul 25 a Ligii I aduce la Sibiu echipa clasată pe locul trei, FC Vaslui.

Întâlnirea de sâmbătă de pe stadionul „Municipal” din Sibiu pare, la prima vedere, una destul de dezechilibrată, punând față în față două echipe cu obiective total opuse. Pe de o parte, oaspeții au obiective îndraznețe, visând la titlu și Cupa României, iar Voința, o nou-promovată, speră să se salveze de la retrogradare.

Încadrată de jocul cu Oțelul Galați, pierdut cu 0-3, și de cel cu Rapid București din etapa viitoare, partida cu FC Vaslui din acest week-end este pentru sibieni un adevărat examen în care se vor testa, în primul rând, defensiva, iar apoi ofensiva și ale ei contraatacuri.De asemenea, meciul de sâmbătă poate fi o nouă șansă a Voinței de a câștiga „punct sau puncte”, potrivit filosofiei de care tehnicianul Alexandru Pelici nu se dezice. „Este al doilea joc dintr-o serie de meciuri foarte grele cu echipe din prima parte a clasamentului. Un meci foarte greu în compania celor de la Vaslui. O echipă foarte bună, cu valori individuale – poate printre primele din țară, dacă nu chiar prima. Mă refer la valoarea individuală a jucătorilor din echipa FC Vaslui. Îi respectăm, așa cum am respectat toate echipele împotriva cărora am jucat, dar cu siguranță ne dorim să câștigăm tot ce se poate câștiga din acest joc(…)Sperăm să găsim metodele necesare să anihilăm punctele lor forte. Sunt jucători foarte buni. Wesley are mai multe goluri înscrise decât echipa noastră la un loc. Dar, ne dorim să scoatem maximum din ce se poate scoate din această partidă. E o echipă ofensivă, care înscrie foarte des(…)Vom încerca să jucăm în așa fel încât să scoatem punct sau puncte, pentru că indiferent ce s-ar spune, obiectivul este important. Indiferent de modul în care vom juca. Când joci cu o asemenea echipă, cred că scopul scuză mijloacele, iar în situația în care ne aflăm noi – avem nevoie de punct sau puncte. Mai sunt două zile, sperăm să fim inspirați în alegerea primului 11. Atunci când joci cu echipe de talia Vasluiului, a Rapidului sau a Oțelului, care se află pe primele locuri ale clasamentului, principala condiție este de a nu face greșeli personale, ca să poți să speri la ceva – punct sau puncte. În urma unui joc perfect, coroborat cu puțin noroc, putem spera la un rezultat bun. Dar, dacă nu suntem atenți și vom continua să greșim inexplicabil, pe alocuri, și vom face greșeli de copii și juniori, nu ai cum să emiți pretenții, să scoți puncte în compania acestor formații”, a declarat, astăzi, în conferință de presă, Alexandru Pelici, antrenorul „alb-verzilor”.

Greșelile personale – principala problemă a echipei

Este de notorietate faptul că Voința Sibiu mizează, în primul rând, pe o defensivă bine organizată, al cărei principal scop este acela de a nu primi gol. Dacă lucrurile în defensivă funcționează așa cum le trasează Alexandru Pelici și Sandu Tăbîrcă la ședințele cu echipa, Voința se deschide spre un joc de contraatac, care, fără dar și poate, a câștigat cele 25 de puncte din clasament. Problemele apar abia atunci când una din „rotițele” sistemului cedează sau nu funcționează la parametri optimi. Tocmai de aceea, principala problemă a unei echipe ca Voința Sibiu, în care cuvinte de ordine sunt organizarea, disciplina tactică și efortul susținut, este cea a greșelilor personale. În acest sens, Alexandru Pelici a mărturisit că înaintea partidei cu FC Vaslui se teme de eventualele greșeli personale, care ajung să conteze extrem de mult. „Îmi este teamă să nu repetăm greșelile, pentru că ne-au costat în meciul cu Gazul și în cel de la Galați. La greșelile personale mă refer. Avem momente de căderi inexplicabile. Greșeli care ne costă puncte prețioase. Dacă e să dăm timpul înapoi, în turul campionatului au mai fost jocuri în care, din cauza greșelilor personale, am pierdut punctele puse în joc. Sperăm să nu repetăm aceste greșeli. Putem să punem greșelile pe lipsa experienței. Poate și din cauza lipsei de concentrare, în anumite momente. Apare o relaxare care nu e normală. Cel puțin nu e normal să apară în începutul jocului sau la începuturile de repriză. Dacă e să luăm jocul de la Galați, noi am luat goluri la fiecare început de repriză. Deja totul se dădea peste cap, ceea ce am gândit și sperat se dădea peste cap”, a declarat Alex Pelici.

Revin Beza, Dîlbea și „Gore”

Pentru jocul din acest final de săptămână, Pelici poate conta pe Eugen Beza, Răzvan Dîlbea și Nicolae Grigore, cei trei fiind apți de joc după accidentările suferite. „Spre bucuria noastră sunt jucători care revin după accidentările suferite. În afară de Eugen Beza, s-ar putea să revină Dîlbea și Gore. Zăgrean este în continuare suspendat. Sperăm să fim inspirați în alcătuirea formației, ca cei care vor intra să reușească să scoată punct sau puncte din confruntarea cu Vaslui”, a mai spus Alexandru Pelici.

Meciul Voința Sibiu – FC Vaslui, din etapa a 25-a, se dispută sâmbătă, șapte aprilie, de la ora 14.00, devansat cu o oră față de anunțul inițial, care plasa începutul jocului la ora 15.00.

Comentarii

1 comentarii

Io

Acum 9 ani

Pai un lucru pe care poate Vointa sa-l castige este clar: EXPERIENTA!! In rest, adica de punct/puncte nu cred ca poate fi vorba... Dar cum toti greii din liga 1 nu joaca nimic in meciurile cu Vointa, in sensul ca se ridica la nivelul echipei sibiene, cine stie...., poate ciupim ceva....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus