Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Noul decan al Facultatii de Drept: Procesul educational trebuie orientat catre practica

Noul decan al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vrea să mențină facultatea sibiană pe primele trei poziții în țară, performanță obținută de fosta conducere, și în același timp vrea să acorde o mai mare atenție practicii studenților. Fost judecător la Cluj-Napoca și fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, prof. Univ. Dr. Călina Jugastru l-a înlocuit în funcția de decan pe Ioan Leș.

Calina Jugastru este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității "Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca – promoția 1993, fost judecator în perioada 1993 – 1995 în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca și fost procuror în perioada 1995 – 1998 în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Până de curând, Calina Jugastru a ocupat funcția de secretar științific al facultății. Ea are ca doemnii de activitate științifică Dreptul civil, Teoria generală a obligațiunilor și Dreptul internațional privat.

”Unul dintre principalele noastre țeluri este să menținem facultatea de drept de la Sibiu pe locul meritoriu pe care ea se află în acest moment. Avem această obligație și față de fosta conducere. Ne mai propunem să orientăm procesul educațional către practică, ceea ce presupune o dezvoltare a relației pe care facultatea o are cu Baroul Sibiu, dar și cu alte instituții. Nu întâmplător noul decan al Baroului de avocați Sibiu este un fost coleg și absolvent al facultății noastre”, a declarat Călina Jugastru.

Cât privește experiența acumulată în practica judiciară, Călina Jugastru spune că este este esențială pentru un cadru didactic, indifirent de domeniul în care activează. ”Este esențial pentru un cadru didactic al Facultății de Drept să aibă practică juridică, fie că a fost judecător, procuror, avocat sau consilier juridic. În absența unor cunoștiințe practice, informațiile teoretice rămân fără profunzime”, a mai spus Jugastru.

Cât îl privește pe fost decan, Ioan Leș, acesta rămâne în cadrul facultății, cu toate că a atins vârsta pensionării.

”Eu sunt conducator de doctorat si imi voi desfasura activitatea in continuare in cadrul scolii doctorale. Cat priveste functia de decan, trebuia sa las locul celor mai tineri”, a declarat Ioan Les. Les este avocat, fost deputat în Parlamentul României și foat ambasador în Venezuela in perioada 1992-1996, respectiv 2004-2006. In 2003 a fost distins de catre Institutul Roman pentru Drepturile Omului cu diploma pentru merite deosebite in protectia si promovarea drepturilor omului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

jus

Acum 10 ani

O frumoasa, o fina, o scumpa. Succes, Calina !
Raspunde

ana

Acum 10 ani

Felicitari d-nei Calina Jugastru si consider ca e omul potrivit la locul potrivit
Raspunde

Profesor

Acum 10 ani

O felicit pe d-na Calina. Sa nu uitam meritul profesorului Ovidiu Ungureanu care a adus-o in facultate. O sfatuiesc sa renunte la numele Jugastru, care nu o onoreaza.
Raspunde

ALEXIAN

Acum 9 ani

Felicicitari pentru PREJUDICIU. Este o noua abordare strucurala in cercetarea acestui subiect vast si provocator. Totusi, totusi, suferenta pierderii unui deget poate fi tot atat de mare pentru un contabil cat si pentru un pianist. Amandoi vad disparitia degetui in orice moment si suferenta nu o poate cuantifica nimeni. Diferenta de valoare este in viata practica cu efecte patrimoniale evidente. Pianistul sau violonistul isi pot pierde capacitatea de asi exprima talentul artistic, chiar actul supravietuirii existentiale, pe cand contabilul poate socoti si cu noua degete. La primii degetul este un instrunent al vocatiei artistice prin care se exprima talentul i ceea ce nu este cazul secunzilor. As mai avea cate ceva de spus dar ma tem ca nu voi mai putea primi un autograf. Cartea este o creatie de exceptie. Clara si indrazneata cu judecati de valore. Se simte personalitatea autorului si asta conteaza enorm.
Raspunde

cugetator

Acum 9 ani

O SIMPLA INTREBARE ; DE UNDE PROVINE CUVINTUL- DREPT -IN JUSTITIE ? si a facut dreptate , este valabil si astazi , pentru oameni de rind !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus