Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
19°C

Peste 190 de elevi sibieni au exersat manevre de prim ajutor in cadrul saptamanii "Scoala altfel"

1000 de elevi au participat în perioada 2 - 6 aprilie la cursuri de prim ajutor organizate de Asociaţia React şi Vodafone Romania, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”.

Dintre aceştia, 192 au fost elevi din judeţul Sibiu, de la Colegiul National Samuel von Brukenthal şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Cursurile au fost susţinute de paramedici SMURD în 16 şcoli, licee şi colegii naţionale din Sibiu, Târgovisşte, Craiova, Novaci, Slatina, Caracal, Piatra Neamţ, Moineşti, Bucureşti, Pucioasa şi Titu.

Elevii au învăţat şi exersat pe manechine performante manevra Heimlich (manevra de dezobstrucţie a căilor respiratorii), resuscitarea cardio-respiratorie şi poziţia laterală de siguranţă.

Campania „O viaţă poate depinde de tine!” care asigură realizarea cursurilor, îşi propune să promoveze importanţa măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce priveşte accesul rapid la asistenţă de specialitate, prin apelarea numarului de urgenţă 112, cât şi în ceea ce priveşte corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanţei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus