Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
4°C

Tort de post

Ingrediente pentru blat:

-150 g nucă măcinată

-100 g zahăr

-1 plic praf de copt

- 250 ml apă minerală

- făină cât cuprinde (compoziţa trebuie să aibă consistenţa unui chec)

Se amestecă zaharul cu apă minerală, nucă, praf de copt şi făină. Când compoziţia este gata se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făina. Se coace la foc potrivit.

Crema:

Pentru cremă se foloseşte frişcă vegetală amestecată cu nucă măcinată sau alune. O altă variantă pentru cremă este frişca amestecată cu fructe: căpşuni, zmeură sau fructe de padure.

Blatul se taie şi se umple cu cremă, apoi se ornează cu frişcă vegetală şi cu fructe. Poftă bună!

Foto: tangocake.blogspot.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1147

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus