Ingrediente:
-1 kg organe de miel (inimă, ficat, plămân, rinichi)
-2 legături ceapă verde
-o legătură usturoi verde
-o legătură mare patrunjel
-o legătură mărar
- spanac fiert (200 g)
-sare
-piper negru macinat
-3-4 ouă crude
-3-4 oua fierte tari
-un prapur
Preparare:
Începeţi prin a spăla bine carnea după care o tăiaţi în bucăţi potrivite şi o puneţi în apă rece. Se fierbe apoi în apă cu sare timp de 15-20 minute, luând spuma ori de câte ori este nevoie.
Se scot bucăţile şi se trec prin maşina de tocat sau se taie cu cuţitul în bucăţi mici. Se spală şi se toacă mărunt ceapa, usturoiul şi verdeaşa şi se amestecă cu carnea tocată şi cele 3-4 ouă crude, potrivindu-se de sare şi piper după preferinţă.
Într-o tavă se asşează prapurul bine spălat şi apoi amestecul de carne şi verdeţuri. Pentru un aspect frumos al feliei se pun în mijlocul compoziţiei ouă fierte, unul lângă altul, pe lungimea tăvii.
Se tasează uşor compoziţia cu dosul unei linguri şi se vine cu marginile praporelui deasupra, după care se dă la cuptor pentru 20-30 minute până se rumeneşte frumos. Daca nu aveţi prapur se unge pur şi simplu tava cu ulei şi se continuă procedura.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească în tavă după care se scoate şi se feliază. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 171


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 4 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus