Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Medias - Rovinari, cu rele si cu bune

 

Medieșenii au învins ieri, fără drept de apel, Energia Rovinari în primul meci din actuala ediție a play-off-ului campionatului național de baschet. La finalul partidei, tabela arăta un plus 15 pentru medieșeni însă jocul Mediașului nu a funcționat în parametrii obișnuiți.

Mediașul are unul dintre cele mai bune loturi din campionat. Excelează sub panouri, unde aliniază cinci jucători excepționali dar suferă în backcourt. După plecarea lui Jarett Howell, Mediașul l-a transferat pe fostul conducător de joc al Stelei, Ivan Tomeljak, venit să completeze o tripletă ofensivă compusă din Mitchell, Craig Moore și Tudor Dumitrescu, ultimii doi printre cei mai buni aruncători de la distanță din campionat. Tomeljak ordonează jocul Mediașului mai bine decât o făcea Howell, însă prestația sa ofensivă e departe de a compensa cea a fostului fundaș. De asemenea, absența lui Tudor Dumitrescu a contat clar, chiar și în meciul cu Rovinari, și se va simți în special în momentul în care duelurile vor fi tot mai strânse. Cu Mitchell, Moore și Tomeljak în backcourt, Mediașul a reușit cu Energia Rovinari cea mai slabă proprie prestație ofensivă de la linia de trei puncte din această ediție de campionat. Și a fost la un pas să bată recordul absolut de ineficacitate de la distanță deținut de CSU Sibiu care reușea în meciul cu Craiova un procentaj de doar 5.26%. Medieșenii au reușit o singură aruncare din 13 încercări în meciul cu Energia, pentru un procentaj de 7.6%. Moore a ratat toate cele 6 aruncări, singura reușită de trei puncte venind, surprinzător, din partea lui Titus Nicoară, extremă de forță.

Pentru a echilibra prestația slabă a backcourt-ului la aruncările de la distanță, Mediașul a turat la maxim motoarele sub panouri. Zigeranovic a fost stăpân absolut la recuperări, reușind șase recuperări defensive și patru ofensive. Drăgușin cu 9, Ivanovic cu 8 și Nicoară cu 7 au completat diferența de 21 de recuperări între cele două echipe. Cu 51 de recuperări, Mediașul a beneficiat de mai mai multe șanse ofensive, multe dintre ele fructificate. Meciul s-a încheiat cu scorul de 84-69 pentru gazde.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus