Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Sute de pensionari sibieni vor cotiza mai putin la Sanatate

18 Aprilie 2012 12:42

O decizie a Curţii Constituţionale privind reforma în domeniul sănătăţii le dă câştig de cauză pensionarilor, care vor putea face economii pentru că vor plăti un CAS mai mic.

Mii de pensionari, printre care şi câteva sute de sibieni, au cerut caselor de pensii, în instanţă, să nu mai plătească contribuţii la Sănătate, iar decizia Curţii Constituţionale le-a dat câştig de cauză. Pensionarii care au venituri mai mari de 740 lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de Sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim.

„Având în vedere avalanşa de cereri prin care pensionarii solicită încetarea reţinerii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi restituirea sumelor reţinute, cu acest titlu, din ianuarie 2011 până la zi, inclusiv actualizarea cu indicele preţurilor de consum, ţinând seama de decizia Curţii Constituţionale, precum şi de faptul că noua modalitate de calcul al acestor contribuţii se va aplica în mod automat pentru toţi pensionarii din categoria avută în vedere, precizăm că nu este nevoie de depunerea unor cereri. După publicarea, în Monitorul Oficial, a deciziilor Curţii Constituţionale, CNPP va proceda la punerea în aplicare a dispoziţiilor acestora”, declară Maria Veronica Spătăcean, purtător de cuvânt al Casei Teritoriale de pensii Sibiu.

Potrivit CNPP, decizia nu se va aplica retroactiv, ci doar după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Foto: romanialibera.ro

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

HOTII

Acum 8 ani

Legea NU s-a schimbat este tot aia!!! Trebuie sa dea banii inapoi oamenilor. Nu au stiut sa citeasca pe romaneste si sa interpreteze legea!!! DACA VROIA SA IA BANII AIA DE PUTEA GASI O ALTA FORMULARE LEGALA! HOTIE LA DRUMUL MARE! HOTII de pd-listi. VOTATI INCOMPETENTII de PDL-isti si la URMATOARELE ALEGERI si va ia tot ce aveti, ca la interpretare le iasa altceva, decat a vrut sa zica legea!
Raspunde

pcr

Acum 8 ani

BOC munca silnica pe viata! in p..stele matiii de nenorocit
Raspunde

Sibianul

Acum 8 ani

Nu sute ci 6 milioane de pensionari vor plati mai putini bani la asigurarile de sanatate. Guvernul a incalcat GRAV CONSTITUTIA Romaniei. In sfarsit s-a facut dreptate de Curtea Constitutionala. Pt abuz puterea Potocalie va plati la alegeri....5
Raspunde

pensionara

Acum 8 ani

dupa ce am platit 39 ani si 7 luni contributie la sanatate,acum ca pensionara platesc iar contributie la sanatate,iar can am fost luata cu salvarea ptr,spondiloza cervicala si am fost la urgenta,am platit seringile si medicamentul de care aveam nevoie,la ce dracu mai platim contributie la sanatate?RUSINE
Raspunde

V D V

Acum 8 ani

S I B I E N I VOTATI P D L este cel mai tare partid politic // numai el va poate fura cand vrea si cum vrea
Raspunde

pentru toti bensionarii sibieni

Acum 8 ani

bai papagali rablagiti ati frecat pla zeci de ani (cica ati muncit!), iar acu vreti si pensie grasa si tratamente si vacante si operatii estetice si pla mea ce dracu mai vreti. va cheama pamantul ba!
Raspunde

Vasi

Acum 8 ani

Relaxeaza-te tarane,este doar chestie de timp pana le iei locul......atunci vei simti si tu chemarea pamantului,vita portocalie!
Raspunde

Taratorule

Acum 8 ani

Pensii mai mari decat salariile celor care trudesc si au familii, chirii sau intretinere de platit. Statul sa le dea banii inapoi si sa-i impute bugetarilor care nu si-au facut treaba si au calculat gresit. Sau sa mai puna un impozit alora cu salariile mai mici decat pensionarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus