Ingrediente:
-500g carne de vită cu os
-3 morcovi
-1 ceapă
-1 rădăcină pătrunjel
-1 bucată ţelină
-500g sfeclă (poate să fie proaspată şi atunci o fierbeţi şi o tăiaţi în bucăţi)
-3 cartofi
-1 roşie -un sfert de varză albă
-200 g sos tomat
-puţin usturoi, 1-2 feliuţe
sare
-ulei
-o lingură de otet
-o lingură de zahăr
-smântână
Preparare:
Se spală carnea şi se pune întreagă la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se lasă la fier cel puţin o oră. Între timp se taie ceapa marunt şi se pune la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se taie rondele morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se adaugă în tigaie. Se prăjeşte până se rumenesc legumele.
Dupa ce carnea a fiert şi e moale se scoate din apă. Se curaţă de pe os şi se taie bucăţele. Se pune carnea bucăţele înapoi în oala. Se adaugă şi sote-ul de legume. Daca a scăzut mult apa se poate adăuga un paharsau chiar două de apă. Se lasa totul la fiert.
Se pregăteşte sfecla. Dacă e sfecla proaspătă, se fierbe şi se taie. Dacă e deja sterilizată, se taie bucăţele. Bucăţele pot fi mai mari sau mai mici după cum vă place. Se pune sfecla în tigaie la prăjit cu puţin ulei. Se prăjeşte 10-15 minute şi se adaugă sosul tomat, dizolvat în puţină zeamă de la borş. Se amestecă. Adăugăm o lingură de zahăr şi o lingură de oţet. Se adaugă sfecla în oală.
Tăiem cartofii cubuleţe mai mari. Se pun în oală. Se toacă varza şi se adaugă la borş. Se lasă la fiert la foc mic încă o oră. Când este aproape gata se zdrobeşte usturoiul. Se adaugă o lingură de ulei şi sare. Se curăţă roşia de coajă, se taie mărunt şi se adaugă peste usturoi. Se pune totul în borş. Se mai lasa 10 minute la fiert. Se serveste fierbinte cu smântână. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 230


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 3 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus