Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

A doua semifinala Gaz - Asesoft

 

Gaz Metan Mediaș are în față cel mai greu examen din această ediție de campionat. După ce au trecut cu 3-1 de Energia Rovinari în prima fază a play-off-ului campionatului național de baschet, găzarii urmează să dea piept cu cea mai dificilă echipă, Asesoft Ploiești. Cea mai bună echipă din ultimii 10 ani, finalistă anul trecut, Asesoft Ploiești a fost singura echipă ce s-a calificat cu 3-0 după prima fază a play-off-ului, în ciuda faptului că au întâlnit un adversar din cale afară de incomod, CSM Oradea. Ploieștenii vin după un retur de campionat senzațional, în care au revenit de pe locul 10 până pe locul 4. Pentru cele două echipe este a doua oară când se întâlnesc în semifinale. În sezonul 2009-2010, Gaz Metan a întâlnit Ploieștiul în semifinale după ce, în prima fază, a trecut tot cu 3-1 de Steaua București. A fost același sezon în care Mediașul a trecut de Ploiești în semifinala Cupei României, disputată la Sibiu, finală pierdută apoi în fața Timișoarei. Din păcate pentru medieșeni, prahovenii au măturat cu ei pe jos în play-off. În ciuda sezonului excelent și parcursului până în finala cupei, medieșenii au pierdut cu 3-0 confruntarea din semifinale, în ciuda faptului că a avut avantajul terenului propriu. Gazul a pierdut meciurile de acasă cu 96-83 și 93-80 iar la Ploiești au luat peste o sută de puncte, 101-83.

Asesoftul este un adversar cum nu se poate mai incomod, fiind singura echipă ce a câștigat ambele meciuri împotriva Gazului în sezonul regulat. Prahovenii au câștigat meciul din tur, de la Mediaș, atât în teren cât și la masa verde și au reușit să îi învingă pe elevii lui Teleabă și în returul din sala de la Brazi. Ploieștenii conduc la general cu 14-4 în istoria confruntărilor directe. Primul meci dintre cele două echipe este programat în 28 aprilie, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus