Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

6.315 copii au fost inscrisi in clasa I si clasa pregatitoare dupa a treia etapa de inscriere

Unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu au încheiat marţi, 25 martie cea de-a treia etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I, etapă în care au mai fost înscrişi încă 470 de copii. Etapa, desfăşurată în perioada 23-25 aprilie, a fost destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere.

„În a treia etapă, în judeţul Sibiu au fost înscrişi 200 de elevi la clasa pregătitoare şi 270 la clasa I. Numărul toatal al copiilor înscrişi până la această dată este de 6.315”, a declarat Constantin Gorun, inspectorul şef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Urmatoarea etapă de înscriere, a patra şi ultima, se va desfăşura în perioada 2 – 9 mai şi va asigura înscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive.

„Ne aşteptăm să mai fie înscrişi copii şi în ultima etapă, mai ales în zona rurală sau în comuntăţile de romi, unde probabil profesorii vor încerca să vorbească cu părinţii care nu vor să-ţi lase copiii la şcoală şi îi vor convinge să îi înscrie în clasa I sau în clasa pregătitoare”, a mai spus Constantin Gorun.

Vizualizari: 151

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus