Marţi,
17.06.2025
Cer Senin
Acum
17°C

Peste 500 de contestatii la BAC

3.245 de elevi din judeţul Sibiu au participat la această sesiune a exemenului de Bacalaureat, iar 51,67% dintre ei au promovat. Rezultatele nu sunt foarte diferite de cele din 2011, iar raportat la nivel de ţară, judeţul Sibiu se clasează pe locul cinci, ca nivel de promovabilitate.

„Eu sunt mulţumit de rezultate, avem cam acelaşi procentaj ca anul trecut şi ne plasăm bine şi în raportul făcut la nivel naţional. Avem şi licee cu promovabilitate peste 95%, iar eu spun că acest lucru arată nivelul de pregătire foarte bun al acestor copii”, spune Constantin Gorun, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” cel mai bun din judeţ

Pe locul I, în topul liceelor sibiene s-a clasat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” cu o medie de promovabiliate de 98,99%, şi de asemenea, singurul liceu din judeţul Sibiu unde s-au obţinut note de zece. Elevele Ştefania Ramona Bărburiceanu şi Iulia Muntean au reuşit să obţină zece pe linie la prima sesiune.

În topul liceelor cu rezultate foarte bune, „Gheorghe Lazăr”, este urmat de „Octavian Goga” cu 98.97% promovaţi, "Samuel von Brukenthal" cu 96.43%, Liceul de Artă cu 93,33, Liceul Teoretic "Oni¬sifor Ghibu" cu 91,49 şi Colegiul Na¬ţional Pedagogic "Andrei Şa¬guna" cu 90,83 promovaţi.

La polul opus, liceele cu cele mai slabe rezultate sunt Grupul Şcolar Agricol "Timotei Cipariu" 2,17 % promovaţi, Grupul Şcolar Auto-meca¬nica Mediaş cu 5,06 promovaţi, Grupul Şcolar "Henri Coan¬dă" Sibiu cu 8,25% promovaţi, Colegiul Tehnic de Industrie Alimen¬tară "Terezianum" Sibiu cu 8,57% promovaţi şi Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Mîrşa cu 8,70% promovaţi.

Contestaţii puţine

Contestaţiile s-au depus astăzi, 9 iulie, între orele 09:00-12:00 şi vor fi soluționate în perioada10- 12 iulie. Dacă în 2011, aproximativ 1.005 elevi au depus contestaţii după ce s-au publicat notele la Bacalaureat, după afişarea rezulatelor din sesiunea 2012, doar 511 elevi au cerut reevaluarea lucrărilor.

„Spre deosebire de anul trecut când am avut peste o mie de contestaţii, anul acesta s-au depus doar 511 contestaţii, ceea ce denotă seriozitate din partea elevilor, care nu se bazează pe contestaţii, ci sunt dispuşi să se pregătească mai bine pentru sesiunea din toamnă. Lucrările pentru care s-au depus contestaţii, se vor trimite la Braşov, unde vor fi din nou corectate”, a mai adăugat Constantin Gorun.

Pregătirile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului încep în 16 iulie, când cei care nu au promovat în prima sesiune, pot susţine din nou examenul.

Calendarul sesiunii august-septembrie:

16-20 iulie - Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

20-21 august- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

20-22 august - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

21-22 august- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)

23-24 august - Evaluarea competenţelor digitale (proba D)

27 august - Proba scrisă la limba şi literatura română

28 august - Proba scrisă la limba maternă

29 august - Proba obligatorie a profilului

31 august - Proba la alegere a profilului şi specializării

2 septembrie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00)

3-4 septembrie - Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie - Afişarea rezultatelor finale

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus