Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Stefan Firu este noul inspector scolar general al judetului Sibiu

În plin proces de finalizare a examenului de Bacalaureat, Guvernul a schimbat inspectorul școlar general al județului Sibiu, Constantin Gorun, cu Ștefan Firu. Acesta spune că are 29 de ani experiență în învățământ, este membru al unui de partid politic iar ultima oară a predat la Colegiul Tehnic Independența.

”Deocamdată ocup această funcție temporar, până la organizarea concursului pentru funcția de inspector școlar general. Eu personal încă n-am luat o decizie dacă voi participa sau nu la acest concurs”, a declarat Ștefan Firu, pentru Turnul Sfatului.

Cât privește rezultate obținute la examenul de Bacalaureat în județul Sibiu, Firu este de părere că ele sunt normale și reflectă realitatea.

Ministerului Educației și Cercetării a anunțat încă de la jumătatea lunii trecute că în toată țara vor fi organizate concursuri pentru funcțiile de inspectori șefi.

”În conformitate cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului scoate la concurs cele 42 de funcţii vacante de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Concursul va avea loc în perioada 20-27 august 2012, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului”, se arată în comunicatul ministerului.

Înscrierea la concurs va avea loc în perioada 27 iulie - 3 august 2012, la sediul inspectoratelor şcolare judeţene. Perioada de înscriere, metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a CV-ului, respectiv a interviului şi susţinerii ofertei manageriale, fişa de post şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Fostul inspector școlar general al județului Sibiu a declarat pentru Turnul Sfatului că nu va lua parte la concurs. ”Eu sigur nu voi participa la acest concurs”, a spus Gorun. Vizați de acest concurs sunt și inspectorii școlari adjuncți, precum și cei care conduc Casa Corpului Didactic.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

Alin

Acum 9 ani

Firule mai esti membru? Da ori Ba, ca ultima oara ti-ai depus demisia.... Cum sa nu participi la examen, doar asta iti doreai de ceva timp....
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

dar de ce l-au schimbat pe Gorun? acum se va intoarce la LIA si va fi director... iar dna Gabos va fi director adjunct?
Raspunde

sibain

Acum 9 ani

La vremuri noi...oameni vechi
Raspunde

lida

Acum 9 ani

dna gabos nu este la LIA ci la Goga. dir. general, nu adjunct. iar schimbarea sefilor de institutii este una politica. ISJ-ul e doar inceputul
Raspunde

maria

Acum 9 ani

Felicitari, domnule inspector general Gorun Constantin, pentru modul in care ati condus ISJ Sibiu
Raspunde

Marius

Acum 9 ani

Dragii mei, in urma caror competente dovedite a ocupat d-l Gorun functia anterioara? Si ce recomanda ca d-na Klemens sa ocupe o pozitie de inspector general/ general adjunct de atatia ani? Sunt profesor de matematica din Sibiu. Acum predau in Marea Britanie. Am plecat datorita celor ca ei. Au acaparat totul Sunt mandru de ce am realizat aici, de colegiul unde predau. Adica, sunt fericit. Va doresc o viata linistita.
Raspunde

anca sibiel

Acum 9 ani

Felicitari ,domnule Firu Stefan!
Raspunde

dascal

Acum 9 ani

Cred ca domnul Firu va face o treaba buna acolo. Sanatate si spor la treaba!
Raspunde

bibi

Acum 9 ani

Felicitari, domnule profesor Stefan Firu! Mi-ati fost dascal si director de scoala, pentru mine este o mandrie sa va am acum inspector general... sunteti un om de exceptie.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Ii doresc mult succes noului inspector general,felicitari.Politic sau nepolitic,este un om serios si merita aceasta functie.
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Felicitari Domnule Profesor Stefan Firu.
Raspunde

mb

Acum 9 ani

Felicitari Fane, ma bucur pentru tine. Vezi sa ai la tine tot timpul o fisa de 25 bani ca poate am nevoie ;-)
Raspunde

ADI ST.

Acum 9 ani

FELICITARI!
Raspunde

roman

Acum 9 ani

Ponta asta schimba tot, Gorun super om nu stiu de ce l-a schimbat , parca zicea ponta ca nu schimba nimik dar....... , am vrut toti schimbare dar acum incepe sa imi para rau va fi schimbare cu siguranta dar in mai rau decat a fost, asa ca votati-l pe basescu ca astia ne duc tara in prapastie
Raspunde

ungur pt roman

Acum 9 ani

Dupa marea ta intelepciune ce ai dori: sa ramana tot lacustele incapabile pedeliste? Ai macar habar despre ce iti dai cu parerea sau vorbesti si tu sa te afli in treaba? Ma plictisesti!!!!!!
Raspunde

maria

Acum 9 ani

EHH.......... ACUM AVETI O MULTIME DE FEMEI LA CARE SA LE BAGATI MANA SUB FUSTA DOMNULE DIRECTOR INTERIMAR FIRA. VORBA AIA ROMANESCA \"LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA \"
Raspunde

Ioan Morariu

Acum 9 ani

Felicitari si succes ! (nu succesuri)
Raspunde

iuri

Acum 9 ani

VAI DE INSPECTORATUL SCOLAR.. CE ALEGERE NEFERICITA!!
Raspunde

EU

Acum 9 ani

Tot din experienta profesionala fac parte\"tranzactiile\"de dupa Revolutie,mai exact in 1992 de la Hotel Imparatul Romanilor?! Si hartuirea fetelor pe strada,in Valea Aurie,in 2007 ?! CHIAR NU INTELEGE NIMENI NIMIC!!??
Raspunde

liliana

Acum 8 ani

Mai bine era cu d-l Inspector Gorun care era un mare domn si le tinea in frau pe catele de inspectoare cum sunt Klemens si Stoicescu,doua patachine care fac legea in scoli si gradinite , nu le dati frau liber D-le Firu verificati-le si veti vedea ce pot, sunt doua ingrate,rele si orgolioase care sustin incompetenta , probabil sunt motivate, va doresc succes
Raspunde

uimitul

Acum 8 ani

Liliana esti confuza sau rea, sunt platiti toti sa aplice legea si sa/si faca treaba. Ai calcat cumva stramb? Noua, parintilor ne plac profesorii care isi fac treaba si inspectorii care aplica legea.
Raspunde

Vasile

Acum 8 ani

Are dreptate Liliana. De ce nu sunt schimbate Stoicescu si Turean ?
Raspunde

Ion

Acum 8 ani

Gorun un mare PDL ist nu a tinut in frau pe klemens eu face ce vrea doar daca nu mai are forumul putere redevine klemens acelasi nimeni care a fost si pana atunci
Raspunde

iuri 2

Acum 8 ani

Iuri 1 esti un mare tampit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus