Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

ULBS a fost premiata din nou cu aur la Geneva

Universitatea “ Lucian Blaga” din Sibiu a obținut două medalii de AUR și Premiul Special al delegației din Hong Kong pentru invențiile prezentate la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva.

Cea de-a 40-a ediție a Salonului Mondial de Invenții de la Geneva s-a desfășurat în perioada 18-22 aprilie și a reunit 789 de expozanți din 46 de țări de pe cinci continente și un număr de 60.000 de vizitatori. România a fost reprezentată la acest eveniment de către Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (două invenții), Universitatea Politehnica București (două invenții) și Universitatea Tehnică din Cluj (o invenție).

Delegația ULBS a fost formată din Președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și Coordonatorul Centrului PATLIB Sibiu - prof. univ. dr. ing. DHC Constantin Oprean și Directorul Departamentului Protecția Proprietății Intelectuale și al Centrului PATLIB Sibiu- prof. univ. dr. ing. dr. ec Mihail Țîțu.

Cele două invenții prezentate de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu sunt: "Celulă fotovoltaică reversibilă cu halogen" avându-i ca autori pe Constantin Oprean, Aurel Mihail Țîțu, Ion Mărginean, Claudiu Isarie și Alexandru-Marcel Moldovan și "Turbina hidroelectrică desfășurată liniar pe firul apelor curgătoare", realizată de Aurel Mihail Țîțu, Constantin Oprean, Ion Mărginean, Alexandru Marcel Moldovan și Adrian Predescu-Bogorin.

Invențiile au fost înscrise la Clasa V Energie, o clasă în care concurența este acerbă, intrând în competiție 23 de țări cu invenții din domeniului protecției mediului și al energiei alternative. Juriul, format din 85 de experți internaționali, a revenit în mod constant la standul Universității “Lucian Blaga”, acordând în încheierea Salonului câte o medalie de aur pentru fiecare dintre cele două invenții sibiene. Marele Premiul al Salonului de Invenții a mers către Universitatea Politehnică din Hong Kong, care a acordat Universității “Lucian Blaga” un Premiu Special și o Diplomă de Excelență pentru invențiile prezentate.

 “Poate cel mai important rezultat obținut de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu la Salonul de Invenții de la Geneva este onoarea de a găzdui și de a organiza, alături de OMPI și OSIM, Conferința Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală. La aceasta conferință internațională, ce va avea loc în luna iunie, vor participa reprezentanți din 32 de țări“ a declarat Constantin Oprean, Președintele Senatului ULBS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

un locuitor al Sibiului

Acum 11 ani

felicitari ULB Sibiu pentru acest merite recunoscute cu prilejul conferintelor internationale si trebuie publicate si la posturi de televiziune realitatea,antena...
Raspunde

TITU

Acum 11 ani

Carabulea asteapta sa se alature ci COSTICA pentru a concepe un DOCTORAT in psihologia excrocilor
Raspunde

Inventator

Acum 11 ani

Daca este vreun cititor care-si inchipuie ca ipochimenul Oprean a inventat ceva in viata lui, este nu prost, ci prostul prostilor ! O viata in fals. Toata viata acest Oprean a aparut drept altceva decat este, adica un NIMENI, al carui loc ar trebui sa fie unul singur: langa seful famigliei lui, Ilie Carabulea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus