Miercuri,
19.11.2025
Innorat
Acum
5°C

Paste cu creveti si rosii cherry

Ingrediente:

- 250 de grame de paște tagliatelle al nero și sepia (sau spaghete negre sau obișnuite)

- 600 de grame de creveți nefierți, cu tot cu carapace (se poate folosi cu succes un amestec de fructe de mare asortate: diverse scoici, baby octopus)

- 3 căței de usturoi

- 2 cepe verzi

- 40 de ml. ulei de măsline

- 12-16 roșii cherry -

2 linguri de zeamă de lămâie

-busuioc proaspăt (sau o lingură de busuioc uscat)

- 150 ml. supă de crustacee (pregătită din carapacele creveților)

- sare, piper

- parmezan răzuit pentru servire

Se curată creveții de carapace și intestine și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Carapacele se clătesc bine sub jet de apă rece, se pus într-o cratiţă și se acoperă cu apă. Se pune cratiţa la foc şi se prepară supa de creveți. Nu e nevoie să fiarbă decât câteva minute, însă după ce dă în clocot se va formă o spumă groasă care trebuie îndepărtată.

Într-o oală de 4 litri se pune apa la fiert (pentru paste) împreună cu o lingurăţă de sare. Într-o tigaie încăpătoare, se toarnă uleiul de măsline și se adaugă 2 căței de usturoi curățați. Se pune tigaia cu uleiul rece pe foc și se încălzește până când usturoiul devine auriu pe toate părțile după care cei 2 căței de usturoi se vor arunca.

În uleiul de măsline aromatizat cu usturoi se adaugă creveții curățați. Se lasă creveții la tigaie 1-2 minute pe ambele părți, până când se colorează în roz, apoi se scot. În uleiul rămas în tigaie se pune cățelul de usturoi rămas, tocat fin, ceapa verde cu tot cu frunze tăiată în bucăți de 1 cm. și roșiile cherry tăiate în jumătate.

Se călesc legumele 2-3 minute, apoi se adaugă 150 de ml. de supă de creveți strecurată. Se dă totul în clocot și se mai fierbe un minut, se adaugă creveții și busuiocul, se condimentează cu sare și piper, se adaugă și zeamă de lămâie, apoi se dă în clocot un minut. După aceea, se ia sosul de pe foc, păstrându-se cald, acoperit cu capacul.

Se adaugă pastele în apa clocotită și se fierbe 4 minute. Pastele fierte, se scos cu un clește, fără să se strecoare şi se pun în sosul încălzit care se mai lasă pe foc 2 minute. Pastele se servesc calde, presărate cu parmezan. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 803

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus