Ingrediente
Pentru pasta guacamole:
-pulpă de la 2 avocado
-zeama de la 1 lămâie
-1 ardei iute, tocat mărunt
-1 ceapa mică tocată mărunt
-câteva fire de pătrunjel tocat
Pentru salsa de porumb dulce:
-400 g roşii în suc
-2 linguri ardei iute tocat
-200 g porumb dulce scurs de lichid
-1lingură de ulei de măsline
-câteva fire de ceapă verde tocată
-câteva fire de pătrunjel tocat -
sare şi piper
Pentru nachos (mici triunghiuri mexicane din aluat de malai):
-6 felii de bacon afumat
-tortillas -
150 g brânză sfărâmată
-1 lingura boia iute
-50 g măsline negre feliate
Mod de preparare:
Pentru a prepara pasta guacamole, se zdrobeşte cu furculiţa pulpa de la 2 avocado şi se adaugă zeama de la 1 lămâie, 1 ardei iute, tocat mărunt, 1 ceapă mică tocată mărunt şi câteva fire de pătrunjel tocat.
Pentru a prepara salsa de porumb dulce, se amestecă 400 g roşii în suc, scurse de sos şi tocate, 2 linguri ardei iute tocat, 200 g porumb dulce scurs de lichid, 1lingură de ulei de măsline, câteva fire de ceapă verde tocată şi câteva fire de pătrunjel tocat. Se adaugă sare şi piper după gust. Se păstrează sosurile la rece până în momentul servirii.
Pentru nachos se rumenesc la gratar 6 felii de bacon afumat până când devin crocante şi apoi taie bucăţi. Se încălzeşte cuptorul. În tava tapetată cu hârtie de copt, se aşează tortillas într-un strat şi se presară cu 150 g brânză sfărâmată, 1 lingură boia iute, baconul şi 50 g măsline negre feliate.
De dă la cuptor 5 minute până când brânza se topeşte. Se serveşte cu sosurile. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 466


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 4 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus