Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Lasati pe centura orice speranta: inchiderea viaductului Gara Mica nu deschide circulatia pe stradute

Șoferii care sperau că după închiderea viaductului de la Gara Mică vor putea ”scurta” intrarea în Sibiu folosind străzile din apropierea Spitalului de psihiatrie primesc o veste proastă: administrația locală va insista ca aceste străduțe să nu fie folosite de traficul de tranzit. ”Străduțele din jurul Spitalului 3 vor fi închise traficului, vor rămâne destinate doar circulației rezidențiale. Vor fi amplasate indicatoarele corespunzătoare, iar poliția va sta în zonă pentru a întreba șoferii de drum”, a anunțat Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Viaductul de la Gara Mică va intra în reabilitare totală de luna viitoare, când traficul va fi închis complet, atât pentru autovehicule, cât și pentru pietoni, situație ce va afecta semnificativ circulația în zonă. Traficul dinspre Mediaș va fi deviat în totalitate pe centura ocolitoare a Sibiului, autostradă care va fi folosită inclusiv de mijloacele de transport în comun care circulă sub numerele 1 și 117. În ceea ce privește autobuzele Tursib, societatea de transport va înființa un traseu nou pe perioada lucrărilor (sub numărul 19), care ”va lega” străzile Rusciorului – Nicolae Teclu – Constituției – Ștefan cel Mare – Henri Coandă – centura ocolitoare – Viile Sibiului și retur.

Închis pe o perioadă de un an

”Devierea traficului se va aplica pe o perioada de aproximativ 1 an, perioadă în care podul va fi închis pentru executarea de lucrări ce nu pot fi efectuate sub trafic. Carosabilul podului va fi decopertat, constructorul va lucra la plăcile podului, la îmbinarea acestora şi va lucra de asemenea la pilonii de suport ai podului pentru a-i întări. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pentru data de 7 mai, în prima fază constructorul urmând să parcurgă organizarea de şantier şi etapele pregătitoare pentru începerea lucrărilor”, se arată într-un comunicat al administrației locale.

Lucrările au fost încredințate prin licitație publică asocierii formate din Sinecon – Geiger Transilvania – Con-A – Wilhelm Geiegr GmbH, valoarea contractului semnat fiind de 1,62 milioane de euro, cu tot cu TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, cu o garanție de patru ani.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

sibian

Acum 11 ani

garantie 4 ani????????? de ce nu ati acceptat 4 luni ? oricum pentru banii astia era suficient si 4 zile doar sunt firmele noastre prietene
Raspunde

siby

Acum 11 ani

In alte tari intr-un an se construieste un viaduct nou-nout. probabil ca la noi intotdeauna exista conditii si situatii mai speciale iar banii trebuiesc \"bine dramuiti\" pentru ca sunt putini si nu ajung \"la toti\"! Sigur peste inca 2 ani se vor face alte lucrari de \"revizie\"!
Raspunde

Ce prost este primarul

Acum 11 ani

Auzi \"iar poliția va sta în zonă pentru a întreba șoferii de drum\" este lege conformcareia eu platitor de impozite nu pot circula pe un anumit drum public decat daca suny rezident? Am sa invoc ca ma duc la bunica. Are sa ma verifice politia locala la buletin si la neamuri sa vada daca intradevar stau acolo? Daca era chiar asa nu trebuiau reabilitate stradutele. Cateodata ma surprinde acest primar pe care l-am mai si votat!!!
Raspunde

BULĂ

Acum 11 ani

foarte bine ca se inchid si strazile traficului daca nu esti rezident.te duci la bunica in vizita(obi,targ de animale etc) ocolesteeee!!! strazile sant si asa vai de capul lor,mai trece si cate un teribilist in viteza care face un praf de nu poti respira 2 zile. in locul locuitorilor din aceea zona as arunca cuie pe strada ptr rotii sa nu mai treceti pe aici.
Raspunde

locuitor din Gara Mica

Acum 11 ani

Daca ar fi asflatat intai strazile din jurul spitalului nr. 3 s-ar fi putut circula pe acolo fara probleme, dar la cum arata acum aceste strazi nu cred ca vreti sa circulati pe ele.
Raspunde

@Bula

Acum 11 ani

Sa arunci cuie la tine in curte ! tarane!!
Raspunde

BULĂ@ 6 ȚĂRANUL EMANCIPAT

Acum 11 ani

cat mai multe ,emancipatule....le adun pentru scăndurile de care o să ai nevoie
Raspunde

bob

Acum 11 ani

I-D-I-O-T-I
Raspunde

irina

Acum 11 ani

avem copii de dus la scoala si gradinita la 18 si terzian si mai trebuie sa ajungem si la munca offff
Raspunde

kari

Acum 11 ani

Asta e Romania de kk in care traim ,auzi sa ocolesti pe centura sa ajungi la servici zici ca noi locuim in New York .Lasa ca acum face Carabulea bani cu autobuzele care vin de la Hamba ,Sura,etc ca sigur o sa scumpeasca abonamentele .Sa va spalati pe cap cu viaductu vostru si aia care au strada privata sa se duca dracu cu Johanis cu tot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus