Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Medicul care a trimis acasa o pacienta cu splina rupta, ramane suspendat

Cercetarea disciplinară în cazul tinerei de 18 ani, victimă a unui accident de motocicletă, care a fost trimisă acasă de la Urgenţe de două ori, deşi avea splina ruptă, s-a încheiat. Vineri, 4 mai, Comisia de Etică şi Deontologie Medicală SCJU Sibiu a decis că medicul de gardă care a consultat pacienta rămâne deocamdată suspendat şi i se va diminua salariul cu 10% pe o perioadă de trei luni.

„Referitor la Cercetarea Disciplinară a medicului din Unitatea de Primiri Urgenţe implicat în cazul pacientei din accidentul de circulaţie din 11 aprilie, luând în considerare şi alte abateri de comportament, Comisia de Etică şi Deontologie Medicală a hotărât menţinerea suspendării din activitate a medicului până la integrarea sa în altă activitate decât cea din UPU, diminuarea cu 10% a venitului salarial pe trei luni şi atenţionarea ultimă a medicului că la prima abatere medicală sau disciplinară i se va desface contractul de muncă”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

În 11 aprilie, Andreea Florea, în vârstă de 18 ani a fost implicată într-un accident de motocicletă. Fata s-a prezentat la Urgenţă, dar medicul de gardă a trimis-o acasă spunând că nu are nimic grav. Părinţii fetei au revenit însă cu ea la spital, când au văzut că starea i se înrăutăţeşte, dar medicul de gardă i-a trimis din nou acasă. A doua zi, fata a leşinat de două ori, iar când părinţii au venit cu ea la spital, medicul care a consultat-o a constatat că fata avea ruptură de splină şi a fost operată de urgenţă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

7 comentarii

baldovin marin

Acum 10 ani

am proces penal nr.2306/p/3139/2011 de la parchet medias ,transferat la sibiu ,din 20apr 2012 cu fetita mea internata cu lovituri la colana vertebrala ,in ziua de 23 sept.2011 ora 23 facut radiografie la spital urgenta sibiu si nici acum nu vrea sa o de-a contra cost la medicul legist ca proba in dosar.am fetita de 11 ani siacum cu sechele din cauza celor vinova-ti.Sa vedem cit mai ascunde firul rosu din frighiile marinei regale...vo-i merge si in strainatate la control sa dovedesc vinovatia celor in drept...Am anuntat toate autoritatile legale.. va fii cutremur...am tel.0748 022 020...
Raspunde

nonick

Acum 10 ani

Medicul ala are un nume?
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

Numele si poza, ca sa-l cunoastem si sa ne ferim.
Raspunde

BALDOVIN MARIN

Acum 10 ani

AM VENIT CU SALVAREA DE LA MADIAS CU SALVAREA CU GIROFARURI ,UNDE-I FACUSE 3 RADIOGRAFII LA ORA 19 00 ,COLOANA VERTEBRALA FISURATA SI ALTE LEZIUNI ,FACUTE DE UN TILHAR DIN CARTIER,CERINDU-I BANI INPREUNA CU 10-15 FRATI PATRICIENI .SI 5-6 FETITE DE 11-12 ANI..CU DOUA ZILE INAINTE II SUBTILIZASE UN MP3RADIO-VID.SI NU AVEA BANI..DE UN CONIAC -TIGARA W.IAR MASA ESTE BARMANITA LA UN BAR LA 50 M.DE POLITIE MED.IAR TASU ESTE CETATEAN ITALIAN...CU 2-3 COPII ,INSURAT ACOLO...LA ORA 20 30 MIN AM FOST LA SPIT URGENTA CU SALV.TOATA LUMEA II ZIMBEA 4-5 DOANMNE SI ERAU FOARTE AMABILE .AU TRANSFERAT-O DIN TARGA SALVARI CU NISTE LOPETI SUB EA..PICIOARELE NU LE SIMTEA,O DUREA CEAFA PUTERNIC NU PUTEA SA VORBEASCA SISUFLU..IN SALVARE II PUSESE MASCA DE OXIGEN..CIND O DATA O FATA DIN CEALALTA CAMERA O CHIAMA PE ALTA SI VORBESC CEVA..SI AU IESIT AFARA..PE ALTA USE.APOI ALTE DOUA AU CERUT SCUZE CA SE DUC LA O URGENTA OPERATIE IN SPITAL..SI TOATA LUMEA A DISPARUT..MA UITAM CU SOTIA LA COPIL SI VORBEAM CU EA LINISTIND-O PE EA SI FETITA...NOI ERAM IN CAMERA 2 IN STINGA LA INTRARE,IAR PERSOANELE AU IESIT PRIN CAM.1..AM STAT PINA LA ORA 23 00SI NU NEA BAGAT NIMENI IN SEAMA..IN ACEST TIMP FACEAU -U URGENTE IN DREAPTA FUND IN FATA IN SALAN BOLNAVI CRED...CIND A VENIT CINEVA AM SPUS CA VREAU SA O TRASFER LA BUC.SPITAL BALTAZAR SAU COPII ,SAU MILITAR BUC..SI AU ZIS CA NU ARE NIMIC DECIT O SIMPLA LOVITURA...LA ORA 23 00A VENIT UN BRANCARDIER SI MA-M PLIMBAT PRIN SPITAL CU LIFTURILE ET 2 ET 1 SI LA RADIOGRAFIE LA ORA 23 15 --23 30 CIND SA FACUT RADIOGRAFI SI MAM PLIMBAT RETUR CU TARGA SI FETITA DE 11 ANISORI..AM DAT LA FIECARE ..DUPA CARE AM STAT 2 ORE SI MAU TRANSFERAT LA SPITAL PEDIATRIE COPII SIBIU..SI LA 02;29 AU INTERNAT-O.SI AM PLECAT ACASA LA MED...A DOUA ZI NU A FACUT PIPI SI O DUREA BURTICA.. SI TOT ASA ,PINA PRINTR-O CUNOSTINTA AVOCAT CARE SA RUGAT IN GENUCHI DEUN SEF.DE SPITAL SA FACA UN RMN...IAR ASTA A FOST PE 27 SET.2011 ORA 19 00 SI DUPA ACESTA A DOUA ZI ,A TRANSFERAT-O LA URGENTA SIBIU INAPOI..PINA ATUNCI TOATE SPITALELE DIN SIBIU NU MERGEA RNM..SAU ERAU STRICATE..IAR FETITA NU FACEA PIPI...PE 28 ORA 14 11 AU TRANSFERAT-O..
Raspunde

BALDOVIN MARIN

Acum 10 ani

BINENTELES CONTRA COST TOTUL..IAU PUS CORSET ,LA MIJLOC SI S-A RIDICAT..ZICEA CA SA-I PUNA SONDA LA O FETITA DE 11 ANISORI..CU AJUTORUL MAMEI A STAT USOR IN FUND SI A FACUT PIPI..TOATA ACESTEA SA FACUT CU TOATE PERSOANELE DIN SALOANE SI CARE VENEAU LA ELE ..O BUNICUTA A INCEPUT SA PLINGA DE EA..LA PEDIATRIE I-A DAT 1GR.ALGOCALMIN SI IBALGIN BEBI 100 ML...PARCA ERA O VACA BETEAGA...STATE-A IN GARAJ MASINA MEA..IAR EA PLINGEA DE STOMAC SI CAP..PED.DR.IOAN MUNTEAN ..A INCEPUT SA-I FACA TRATAMENT LA URGENTA SI PE 3 OCT.2011 ORA10 41 AU EXTERNAT-O..DE LA URGENTA DE DOCTOR NICULINA-LILIANA BOCA..MED.NEUROCHIRURGIE... AM VENIT LA CONTROL DUPA 30 ZILE SI FETITA NICI AZI NU ESTE BINE DURIND-O SPATELE..DOCTORA MI-A DAT UN BILET DE APROZAR CU UN NUME DE DOCTOR DE LA BALTAZAR BUC..FARA STAMPILA..DOAR NUME...AM CERUT AJUTOR DE LA CONS.MED. SIBIU..POL.,PROCURATURA.,LA CURTEA DE APEL.SIB.,ALBA-IALIA MINISTERUL DE INTERNE.,CSM.,SMURD.ARAFAT.,MIN SANATATI.,SI ALTELE IN TIMP REAL...AM DOSAR 2306/P/3139/2011 DIN MEDIAS..ACUM LA PARCHET SIBIU...NU A-M VAZUT DOSARUL DE LOC PINA ACUM ESTE ULTRA SECRET..RADIOGRAFIA DIN 23 SEPT.2011 ORA 23 30 MIN. DE LA SPIT.URG.SIBIU NICI ACUM NU VREA SA-L DE-A LA DOASAR ,CONTRA COST CA PROBA..POATE MA AJUTA PREFECTUL SA-U PRIMARUL ,,V-A ROG IN NUMELE LA O FETITA DE 11 ANISORII;; AM TEL 0748 022 020. BALDOVIN MARIN STR.SUBCETATE NR. 49 SECTOR 1 BUC... MA STIE CU ACEST MEMORIU PRIN INTERNET SI IN IACUTIA..FIRUL ROSUL DIN FRINGHIILE MARINEI REGALE ...IN VARA O DUC AFARA SI VOR CONSTATA EI....CIND M-A CHIAM-A LA PARCHET VA ROG SA CITIM DOSARUL INPREUNA...PENTRU TENTATIVA DE OMOR..CU RESPECT .SCUZE SCRISUL..FETITA AVEA TELEFON SI VORBEA CU SORA EI IN ANGLIA .LONDRA..CA NU FACE PIPI SI NOI DE AICI NU VEDEM...STIE TOTI--IN AFARA DE NOI...LA CALANDELE GRECESTI REALITATEA...
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

Buna ziua,am avut un caz asemanator cu al d-voastra,am ajuns si in strainatate si am constatat ca tot degeaba,numai pierdere de timp si bani,pt ca in asemenea cazuri daca problema nu se rezolava in maximum 60 de zile,nu se mai rezolva niciodata,imi pare rau sa va dezamagesc.
Raspunde

Elle

Acum 7 ani

Cine e medicul ?! De ce nu ne spune nimeni ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus