Duminică,
09.05.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Mancati de vii

 

Auzisem demult de restauratul secret unde mănâncă numai șefii partidelor... Am crezut că e o legendă, un mit născut pentru a da mai multă importanță hienelor, pardon, liderilor din partidele politice. Circula un zvon cum că cei mai șmecheri din toate partidele mănâncă într-un singur loc, secret, undeva într-un restaurant săpat într-un deal, aici în Sibiu, undeva în Gușterița. Zvonul zicea că acolo se mănâncă ceva ce nu se mănâncă în niciun restaurant din România. Mâncăruri care , se spune, le dă puteri incredibile, care-i face să aibă control asupra populației. Ei bine, șansa m-a lovit în șold, în partea dreapta, acum câteva zile. M-a lovit cu farul, în timp ce traversam o trecere de pietoni, spre seară. Atât de tare m-a lovit șansa în șold că am căzut la pământ. Din mașina șansei, a coborât apoi o hienă, care, recunoscându-mă, m-a rugat să nu reclam nimic și că îmi dă în schimb o masă la restaurantul secret al partidelor politice... Din curiozitate, am acceptat.
Am mers apoi cu mașina pe un drum întortocheat, am trecut printr-o ușă într-un deal și am coborât apoi într-o poiană. Deși era spre seară, am remarcat că pe cerul poianei era soarele amiezei. Vrăbiile ciripeau... Am văzut prepelițe grase și un cuc stând picior peste picior pe o saltea de frunze... Restaurantul, o replică mai mică a Palatului Parlamentului, era înconjurat de un nor subțire de fum... Am intrat cu teamă... Înăuntru, miniștri vechi și noi, lideri politici de toate culorile. În fundal, se auzeau triluri de păsări. Ne-am așezat la o masă din colț. Hiena care mă invitase nici nu a apucat să își pună telefonul pe masă că a și fost servit cu un platou de mâncare. Eu am primit un meniu sclipicios... Am stat un minut să îmi dau seama dacă sclipiciul era foiță de aur și abia apoi am deschis meniul...
”File de alegător, cu rozmarin și vin sfințit... Ochi de pensionari gratinați, cu sos de ardei iute... Ficăței de profesori, cu ulei de măsline și rucola...  Creier de jurnalist pane, condimentat cu cimbru și oregano... Supă cremă de fraieri, cu picioare de broască...” Am zâmbit... M-am gândit că e metoda lor de a se simți superiori... Să își  numească felurile de mâncare după stilul de viață... Curios, am comandat:  salată de pensionari, cu parmezan, busuioc și dovleac, apoi, supă cremă de profesori cu roșii, iar, ca ultim fel, doctor copt în suc propriu, cu lămâie, ananas și sos de pătrunjel. N-am stat mult. Cele trei feluri mi-au ajuns imediat pe masă, semn că erau gata preparate... Am luat fuculița și am privit în bolul cu salată. Am văzut ceva mișcându—se... Am dat frunzele de busuioc la o parte și am zărit pensionari mici cât unghia, înfipți în bucăți de dovleac portocalii ca PDL-ul, urlând disperați. Am sărit de pe scaun, șocat!... Apoi m-am apropiat de farfuria cu profesori... I-am văzut înotând într-un sos roșu ca PSD-ul. Apoi am privit farfuria cu doctori... I-am văzut sufocați de bucăți mari de ananas, galbene ca PNL-ul. Am privit hiena... Mânca cu poftă și cu gura deschisă, scuipând des pe un șervețel, să nu se murdărească, oase de alegători... M-am șocat și am luat-o la fugă din restaurantul groazei, convins că așa ceva nu se poate întâmpla în realitate!

Vizualizari: 219

Comentarii

4 comentarii

Cocar Dell

Acum 9 ani

Gizas, ce ai fumat bre ?
Raspunde

eugen

Acum 8 ani

\"Mâncăruri care...le dă puteri\" \"Mâncăruri....care-i face...\" \"traversam o trecere de pietoni\" (nu strada!) \"cerul poianei\" Cred ca esti \"lovit cu farul\", da mai demult, si la cap!
Raspunde

In loc

Acum 8 ani

de exercitii literare (nereusite!) ti-as recomanda exercitii gramaticale, nivel gimnazial. Pun-te cu burta pe carte, prietene, lasa literatura pentru oamenii care stiu scrie romaneste!
Raspunde

Jaguar Dell

Acum 8 ani

Nu iti e frica dupa ce compui asa ceva ca o sa te caute politia pe acasa? Trebuie sa fi fumat mult si de calitate sa poti sa \"vomiti\" asa o creatie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus