Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Actorii sibieni il comemoreaza pe Lucian Blaga

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu comemorează 51 de ani de la moartea marelui filosof român Lucian Blaga printr-o serie de recitaluri de poezie.

Primul moment dedicat lui Lucian Blaga în acest an va avea loc luni, de la ora 11:00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” unde Lerida Buchholtzer va recita poezii ca “Daţi-mi un trup voi munţilor”, “Somn”, “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, “Veac”, “Ion se sfâşie-n pustie”, “Biblică”, iar actorii Laura Ilea și Liviu Vlad vor susține un recital intitulat “Cerul tot s-a coborât în mine”.

Recitalurile de poezie vor continua marți, la de la ora 12:30, printr-un moment susținut de Cristina Flutur și Viorel Rață la căminul pentru persoane vârstnice din strada George Coșbuc.

Tot în aceeași zi, dar de la ora 18:00, actrițele Ioana Blaga Frunzescu și Gabriela Neagu vor prezenta un recital la Biblioteca Județeană ASTRA.

Seria recitalurilor în memoriam Lucian Blaga va fi încheiată miercuri, de la ora 13:00, la Muzeul Franz Binder, printr-un recital susținut de Lerida Buchholtzer.

Lucian Blaga s-a născut pe data de 9 mai 1895 în satul Lancrăm de lângă Sebeș și a s-a stins din viață în 6 mai 1961 la Cluj Napoca. Filosof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar și diplomat român, Lucian Blaga a lăsat în urmă una dintre cele mai apreciate opere poetice din literatura română.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus