Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Decanii facultatilor de drept din Europa Centrala si de Est sunt asteptati la Sibiu

În jur de 30 de decani ai celor mai mari facultăți de drept din țară și din Europa Centrală și de Est sunt așteptați la Sibiu în luna octombrie a acestui an. Este pentru prima oară când ”Conferința decanilor facultăților de de drept din Europa Centrală și de Sud-Est” are loc în România în alt oraș decât București. Organizatorul evenimentului este Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Până în acest moment și-au anunțat participarea toți cei șase decani ai facultăților de drept din Hexagon, plus alți aproape 25 de decani și prodecani de facultăți de drept din Europa.

Printre cele mai importante persoane așteptate la Sibiu se numără: prof. Dr. Heinz Mayer – decanul Universității din Viena, dr. Josef Kotasek – prodecan al Universității Masaryk din Brno, prof. Dr. Vera Stangova – prodecan al Universității Carol din Praga și prof. Dr. Istvan Szabo, prodecan al Universității Catolice Pazmany Peter din Budapesta. Acestora li se adaugă prof. Dr. Zika Bujuklic – prodecan al Universității din Belgrad, prof. Branislav Ristivojevic – Universitatea din Novi Sad și prof. Dr. Andrij Shkolyk de la Universitatea din Liov, Ucrania.

”Încă de la edițiile trecute ale Conferinței s-au pus bazele unui acord de cooperare între aceste universități, acord care va instituționaliza relațiile între facultățile de drept din această parte a Europei. Sperăm ca la această întâlnire acest acord să facă un pas înainte. Organizarea acestei conferințe reprezintă una dintre cele mai importante acțiuni din acest an a facultății noastre alături de conferința științifică internațională, și reprezintă nu numai o manifestare internațională de prestigiu dar, mai ales, punctează cu greutate în clasificarea pe domenii în acest an”, a declarat Călina Jugastru, decanul Facultății de Drept din Sibiu.

”Discuțiile se vor axa pe schimbul internațional de studenți, de profesori, pe o mai bună colaborare între bibliotecile de profil dar și pe proiectele comune ce au ca sursă de finanțare fondurile europene”, a declarat și Daiana Vesmaș, organizator al evenimentului și prodecan al Facultății de Drept din Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

abramburica

Acum 9 ani

Asta va fi o stire... in octombrie? Initial scria ceva de 10-12 mai. Hotarati-va.
Raspunde

Eu

Acum 9 ani

Un frizer pt d-na.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus