Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Mai este luna renuntarii la fumat

Pentru a atrage atenţia asupra riscurilor de îmbolnavire cauzate de fumat şi pentru a încuraja renunţarea la dependenţa de fumat, Institutul “Marius Nasta”, coordonator al Programului Naţional Stop Fumat, declară luna mai ca fiind luna renunţării la fumat.

Sibienii care se înscriu în program în luna mai beneficiază de tratament şi consiliere psihologică gratuite. Primul pas este accesarea site-ului www.stopfumat.eu sau apelarea Tel Verde Stop Fumat 0800878673.

Mai mult, pe 31 mai, începând cu ora 17.30, la Universitate, va avea loc un Manifest al celor care au renunţat la fumat, susţinut de cei care au reuşit să nu mai consume tutun, cu ajutorul Programului.

“Peste 70000 de români şi-au dorit din tot sufletul să renunte la dependenţa de tutun şi s-au înscris în Program din 2007 până acum. În medie, mai mult de 50% nu au mai fumat la sfârşitului tratamentului şi consilierii psihologice de specialitate. Prin Programul Naţional Stop Fumat, ne dorim să întindem o mână celor care îşi doresccu adevărat să renunţe la tutun. De aceea am decis să facem din luna mai momentul în care decizia multor români de a renunţa la fumat poate deveni un fapt.”, a declarat Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului National Stop Fumat.

La nivel mondial, o persoană moare la fiecare 6 secunde din cauza fumatului. Ponderea deceselor atribuite tutunului este mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor dar acestea “recuperează” rapid, mai ales în cazul cancerului pulmonar.

În România, 15% din decese sunt cauzate de fumat (24% la bărbați si 6% la femei). De exemplu, mortalitatea prin cancer pulmonar, boală despre care 98,3% dintre adulţii români ştiu că este provocată de fumat, aproape s-a triplat în ultimii 25 de ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus