Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Schimbarea la fata a Tiglarilor: strada Cuptorului

4,16 milioane de lei este suma prevăzută a fi cheltuită pentru reabilitarea zonei străzii Cuptorului în cadrul proiectului de modernizare a zonei centrale a cartierului Țiglari. Strada cu o lungime de peste 600 de metri este aproape un coșmar pentru șoferi , trotuarele sunt de pământ, iar pe aproape 50 de metri iluminatul public lipsește cu desăvârșire, asemenea rețelei de canalizare și a sistemului de preluare a apelor pluviale, ultimele două lipsind de pe întreaga lungime a străzii. Deși există, nici rețeaua de alimentare cu apă nu este tocmai un beneficiu pentru această zonă, deoarece nu corespunde din punctul de vedere al normelor tehnico-sanitare,
”Modernizarea străzii va conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație pe acest segment și constă în reabilitarea sistemului rutier și a trotuarelor a rețelelor de alimentare cu apă și a iluminatului public, realizarea unei rețele de canalizare pluvială, a unui spațiu de joacă și zone verzi”, se arată într-un raport adoptat de consilierii locali în cursul ședinței trecute.
În cursul acestui an, bucureștenii de la SC KXL SRL au realizat proiectul lucrărilor, întocmind documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenție pe strada Cuptorului. Fondurile alocate pentru reabilitarea acestei străzi vor fi alocate prin intermediul Planului integrat de dezvoltare urbană, depus de administrația locală pentru accesarea celor aproximativ 15 milioane de euro alocate Sibiului în cadrul Programului Operațional Regional. Banii alocați prin intermediul acestui program trebuie cheltuiți până în 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri:

Vizualizari: 219

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Taratorule

Acum 11 ani

Stiti ce este interesant? Primaria a alocat jumatate din aceasta suma pentru spitalele din Sibiu...
Raspunde

@1

Acum 11 ani

Inainte sa lasi comentarii aiurea mai citeste inca o data articolul poate intelegi cu adevarat ce vrea sa zica. Suma nu se refera doar la aceasta lucrare. E vorba de valoarea intregului program operational pana in 2014.
Raspunde

@2

Acum 11 ani

\"4,16 milioane de lei este suma prevăzută a fi cheltuită pentru reabilitarea zonei străzii Cuptorului în cadrul proiectului de modernizare a zonei centrale a cartierului Țiglari.\" Intereseaza-te cati bani a dat Primaria Sibiu spitalelor din judet.
Raspunde

@1

Acum 11 ani

Nu inteleg ce legatura are reabilitarea unei zone care pana acum nu a mai beneficiat de asa ceva, cu alocarea de bani catre spitale???? Bani astia nu vin de la primarie ci din programul operational regional.
Raspunde

nni

Acum 11 ani

Dar bucata din strada Tiglari care este paralela cu strada Cuptorului? Este la fel de catastrofala si a fost uitata de primarie. E jale acolo!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus