Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Candidatul PER la Primarie: stie germana ca Johannis si baschet ca Floarea

Ștefan Nartea, candidatul Partidului Ecologist din România și-a anunțat astăzi atuurile sale în campania pentru Primăria Sibiu. Tânăr, știe germană și joacă bine baschet, sunt motivele cu care Nartea spune că poate fi cel puțin comparat cu doi din cei nouă contracandidați, Klaus Johannis și Marinca – Floarea Dragoș – Mihai (Cobra). ”Am 33 de ani, sunt român, vorbitor și de cultură germană. Sunt absolvent al Liceului Brukenthal, am studiat la Școala 4 din Vasile Aaron și am jucat baschet la CSȘ timp de 10 ani. Am jucat în competiții naționale și internaționale”, a declarat Nartea. Primul punct de pe lista de promisiuni a reprezentantului PER este crearea unui ”sport-city”. ”S-ar putea crea în Sibiu un sport-city, o platformă precum shopping-city în care toți sibienii să se poată regăsi. Foarte mulți tineri cu care am discutat mi-au spus că trebuie să facem ceva pentru tineret”, a declarat Nartea. Mai exact, candidatul PER propune un spațiu cu terenuri de fotbal, baschet, tenis, etc, unde sibienii să poată face sport. Sloganul electoral al candidatului PER la Primăria Sibiu este ”Veniți cu noi!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

66 comentarii

Taratorule

Acum 11 ani

D-aia au facut curat la sediul lor de partid de pe Victoriei? Ani intregi n-a intrat nimeni acolo, plin de praf si fara activitate.
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

lol
Raspunde

david

Acum 11 ani

dar nu-i sas ca Johannis
Raspunde

Dorin

Acum 11 ani

Felicitari! ne bucuram ca se implica tineretul, mai ales daca suplimentar mai are si pregatirea si seriozitatea necesara pentru a face ceva pentru Sibiu.
Raspunde

Andreea

Acum 11 ani

Bravo! Chiar are nevoie Sibiul de asa ceva! Felicitari pentru initiativa!
Raspunde

@david

Acum 11 ani

Intr-adevar, nu e sas, nu e ungur sau alta minoritate. E in sfarsit un tanar roman, un avocat serios si cu initiativa. Din partea mea, foarte bine.
Raspunde

Dorin

Acum 11 ani

a urmarit cineva sondajul de pe acest site pana acum? Eu zic ca e timpul sa dam atentie oamenilor pe care ii alegem nu partidelor si intereselor lor. Nu functia il face pe om! Anul acesta votam BRADUL - STEFAN NARTEA asta daca intradevar doriti sa votati pentru SIBIU
Raspunde

Mihaela

Acum 11 ani

Felicitari!!! Avem nevoie de un spirit tanar si plin de initiativa si mai ales de cineva cu pregatire in domeniu.
Raspunde

Loredana

Acum 11 ani

Puterea de a face ceva pentru Sibiu si pentru locuitorii acestui oras vine odata cu functia de primar insa dorinta de a schimba lucrurile inspre bine, de a ajuta, de a dezvolta si de a rezolva problemele depinde in totalitate de caracterul omului din spatele functiei.....consider ca Stefan Nartea ARE acest caracter!!!
Raspunde

Sonia

Acum 11 ani

In sfarsit cineva tanar si cu idei la fel de tinere! Ma bucur sa aflu ca sunt si astfel de dornici si ca fosilele actuale sunt pe cale de disparitie. STEFAN NARTEA iti doresc cat mai multe voturi si succes ! Eu te votez!
Raspunde

11

Acum 11 ani

7 aplaudaci! Ajunge? mai sunt? numai atatia? Logic ar trebui sa aiba minin 7 voturi, plus votul lui.
Raspunde

11

Acum 11 ani

7 aplaudaci! Ajunge? mai sunt? numai atatia? Logic ar trebui sa aiba minin 7 voturi, plus votul lui.
Raspunde

Sport-city

Acum 11 ani

pentru tineri? Pe banii cui? Nu-i mai ieftin sa-si ia fiecare o bicicleta si sa faca iesiri zilnice de 30-40 de km? Sau o pereche de incaltari si alergari zilnice de 3-4-5 km? Nu pot sa cred cand vad ce \"programe\" electorale au catindatii astia, \"tinerele sperante\". Programe pentru IQ-uri submediocre.
Raspunde

Andrei

Acum 11 ani

D-le 11 - Doar nu va e frica de un om cinstit, de incepeti deja sa numarati voturile?
Raspunde

isabela

Acum 11 ani

Tocmai asta este, pentru tineri si mai ales pentru scolari nu mai exista scoli sportive ca pe vremuri, unde sa fie invatati sa faca parte dintr-o echipa, si fara bani. Ne bucuram ca tu d-le de la nr 13 ai unde sa alergi in Sibiu, noi in cartiere si printre masini nu avem cum. Cu bicicleta spre Ocna nu se mai poate merge, iar in oras pistele sunt prea inguste si prea des intrerupte. Nu am vazut sa creasca numarul de biciclisti de cand au aparut pistele. E deocamdata o idee nedusa pana la capat.
Raspunde

zerocratu

Acum 11 ani

bai, esti nebun! sport city? orasu asta tre sa mearga pe linia pe care a pornit. cultura si evenimente culturale.
Raspunde

zerocratu

Acum 11 ani

si apropo, de ce rahat au loc alegeri? cine e nemultumit de Johannis?
Raspunde

sebi

Acum 11 ani

Cultura sa fie, dar pentru sanatatea sibienilor ce facem, ei sa nu se simta bine in orasul lor, doar turistii? Cuvintele alese de \"zerocratu\" nu prea dovedesc cultura, probabil e venit abia de curand in Sibiu.
Raspunde

x

Acum 11 ani

BRADUL STEFAN NARTEA...ba ...ala chiar a vrut sa l faca brad sau brand? stefane....mai stai prietene macar 4 ani pe curu tau...asta...ca sa nu pari neserios fata de cei care au o parere buna despre tine
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

Nartea, te votez daca renuntati la spatiul de pe Victoriei. A stat gol ani intregi, in loc sa castige primaria ceva din chirie. Renuntati la spatiu si te votez, macar dati dovada de inteligenta. Altfel, nu cred ca esti mai gospodar. Apropo, unde citesc o declaratie de avere? Esti familist, ai un job? Ai casa sau stai cu matusa Tamara? Renunta la spatiul ala si da-mi link cu declaratia de avere.
Raspunde

Adrian

Acum 11 ani

Domnule Taratorule, vad ca sunteti precupat tare de candidatul nostru la Primaria Sibiu, speram ca e doar datorita grijii pentru Sibiu. Sa stiti ca nici un candidat nu poate depune candidatura fara sa faca publica si averea sa - toate datele sunt publice la BEJ. Iar Sediul, dumneavoastra ati fost acela care observat ca de cand Stefan este cu noi s-a curatat si intretinut. Va asteptam cu drag pe la noi sa discutam pe aceste teme si altele pentru Sibiu. Va asteptam si cu propuneri constructive, critica fara cunoastere nu aduce nimic bun. Va multumim pentru sugestii.
Raspunde

mihai daniel

Acum 11 ani

eu te sustin intr-totul Stefan, orasul si copiii nostri au nevoie de natura, respectiv sport, totul in favoarea sanatatii noastre mintale si fizice, altfel o sa dam de nebuni la tot pasul - in lipsa de oxigen in aer si in corp
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

@21 Nu puneti aici un link de la BEJ? Ca sa citim declaratia de avere.
Raspunde

Ionut

Acum 11 ani

Eu zic ca e laudabil ca sunt si tineri care mai au curajul sa se implice in politica. Tot timpul un suflu nou e binevenit. Eu îl cunosc bine pe candidat si sunt sigur ca se va implica bunastarea orașului. Si locuri de agrement sunt întotdeauna si oriunde binevenite.
Raspunde

Moa

Acum 11 ani

Scoala 4 din Vasile Aron? Pai flacaul asta nu stie nici unde e Scoala 4 (str. Spartacus, fie vorba intre noi) si vrea la primarie? A, scuzati, stie germana si joaca baschet, astea da calitati! Io zic sa-l votam, ca e competent! Si unde s-ar situa mall-ul sportiv, in ce zona? Vai de capu\' vostru, daca astia va sunt candidatii, Johannis castiga si daca pleaca in concediu toata campania electorala.
Raspunde

Alin

Acum 11 ani

Intamplarea face ca nu toti scriu exact ce se spune si se mai si greseste. Dca ati fi urmarit stirea televizata v-ati fi clarificat ca dl. Avocat Nartea a spus de fapt ca a locuit in Cartierul vasile Aaron si invatat la Scoala 4 din cartierul 3 Stejari pentru neavizati. Daca ati fi si studiat problema v-ati fi dat seama ca nu are cum sa NU stie unde e scoala 4 pentru ca trece aproape zilnic pe acolo. - Alin prieten din copilarie pana astazi care sta pe Str. Spartacus.
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

No mai baieti, unde gasesc declaratia de avere a candidatului? Vreau sa stiu cati bani are omul azi.
Raspunde

Alin

Acum 11 ani

Ce sa faci mai gresesc si redactorii, daca ati fi vazut si interviul in direct v-ati fi convins ca dl. Nartea a spus ca a invatat la Scoala 4 si ca a locuit in cartierul V. Aaron - poate invatat si cum se scrie acest nume. Suplimentar sunt nevoit sa va spun ca dl. Nartea trece aproape zilnic pe Str. Spartacus unde majoritatea locatarilor ii sunt fie prieteni din copilarie pana astazi fie cunoscuti care il respecta si indragesc; eu fiind unul dintre ei. Va rugam mai studiati problema si va veti convinge si dumneavoastra de veridicitatea si calitatea acestui om de bine.
Raspunde

Alin

Acum 11 ani

Draga Taratorule, si daca are si daca nu are cu ce te afecteaza pe tine cetatean onest cum esti ca un tanar, cu energie si care a dovedit pe plan profesional in domeniul privat vrea sa se implice si in folosul comunitatii in care a crescut? Stai linistit, vei afla cat de curand cand va fi consilier cel putin.
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

Cum adica ce ma afecteaza? Nu vrea si votul meu?
Raspunde

Doru

Acum 11 ani

Si daca chiar are bani si s-a descurcat pana acum, nu e un motiv in plus sa il votezi? Dar daca nu are, inseamna ca nu e om de bine? Nu inteleg argumentul? Indiferent dupa cum il stiu pe Stefan vrea voturile oamenilor de bine pe care sa se poata baza si dupa ce castiga ca sa poata realiza ceva.
Raspunde

Taratorule

Acum 11 ani

Sa arate ce avere are, ca sa vedem cum \"evolueaza\" (averea) in timp.
Raspunde

Bibi

Acum 11 ani

Asa sa fie, fara sa fi facut deja acest lucru nu putea candida. Stai linistit e gospodar si n-a stat o zi fara un proiect in derulare de cand il stiu. Se implica, a demonstrat oamenilor ca ii pasa si oamneii au raspuns pozitiv fata de el. Ne bucuram ca ai inceput sa crezi si tu in el!
Raspunde

Bibi

Acum 11 ani

Din pacate nu s-a spus inca despre Stefan ca e un foarte fin cunoscator al legislatiei actuale si are experienta de business atat in tara cat si in strainatate. Singura lui problema este ca crede prea mult in bunatatea oamenilor.
Raspunde

Maria

Acum 11 ani

Felicitari Stefan, suntem alaturi de tine. Nu pleca urechea la rauvoitori, ei nu au incotro, daca pierd sunt fara job 4 ani. Avem si noi romani capabili, nu va mai certati atata fratilor ca de aceea ne conduc alte natii.
Raspunde

@34,Bibisorule

Acum 11 ani

\"Din pacate nu s-a spus inca despre Stefan ca e un foarte fin cunoscator al legislatiei\". Daca tot se fac comparatii (in titlu) si e atat de grozav pe legislatie, putem spune ca este la fel de fin cunoscator ca Apostu si Berghezan? Putem spera ca, la un moment dat, ii urmeaza? Poate asta ar fi un argument pentru a-l vota...
Raspunde

Ionel

Acum 11 ani

Nu spun ca nu e pregatit pentru primaria Sibiu, dar nu il vad sa atinga un scor de 3 % in primul rand ca nu este cunoscut.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Toate bune si frumoase, dar tocmai despre ECOLOGIE nici-un cuvant la unul din Partidul Verzilor? Deja mi se pare ciudata povestea...
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Atentie ca nu este vorba de Partidul Verrzilor, ci despre Partidul Ecologist. Si nu e vina noastra ca nu se transmite tot ceea ce s-a declarat. Va multumim ca ne urmariti si vom reitera si proiectele de ecologie de care Sibiul are atata nevoie.
Raspunde

Aline,

Acum 11 ani

de ce nu-l alegeti primar al strazii Spartacus?
Raspunde

Isabelo,

Acum 11 ani

mie nu-mi place sa alerg. In schimb sunt un impatimit al bicicletei si merg pana la Curmatura sau Cisnadioara cel putin o data pe saptamana, din pacate n-am timp pentru mai mult. Ajunge insa, daca n-ai intentia sa etalezi tot felul de toale de fite. In schimb, daca viitorul vostru primar baschetbalist, poliglot si expert in legi (a propos, nu cumva si-o fi tras si vreo masina de fite cu \"lex\", \"law\" pe numar?) va face un mall sportiv (ce minte stralucita! cand ii fata, tre\' sa-i cer un pui!), la care voi, tinerii, sa va duceti cu \"limuzina\" personala, cu colanti care sa va scoata in evidenta formele, unde sa nadusiti vreo 10 minute si sa \"socializati\" alte 3-4 ceasuri cu cate-un suc si-o saorma... ehee, se schimba treaba. Veti avea o sanatate de fier. Sunt sigur ca baiatu asta nu prea are clienti, ceea ce-i asigura o minte hodinita.
Raspunde

dorin

Acum 11 ani

Ideea este de a face o baza unde sa fie placut sa mergi si cu prietenii dar si sa aiba acces mult mai multa lume. Dumneavoastra ati fost probabil invatata sa va miscati de mica de cineva, dar daca nu atragi tinerii cu o idee actuala, vor ramane fixacti in fata calculatoarelor si a televizorului. Cati prieteni aveti care merg constant cu dumneavoastra cu bicicleta. Sportul trebuie sa fie accesibil maselor, nu doar celor care isi permit o bicicleta sau un abonament la terenul de fotbal privat din cartier.
Raspunde

:)

Acum 11 ani

De ce nu veniti cu idei originale???? Sa promovati sportul in Sibiu?? Ideea aceasta ii apartine, in totalitate, lui Dragos Floarea care intr-adevar se zbate de 2 ani de zile pentru a promova sportul in acest oras, se zbate mai ales pentru copiii acestui oras. Nici decum aceasta idee nu este a lui Ștefan Nartea.
Raspunde

Mosu

Acum 11 ani

Nu cred ca poate cineva sa spuna ca a pus coada la pruna, dar ce e clar este ca toti tinerii din generatia celor doi si care au intre timp si copii isi doresc un Sibiu in care sa poti iesii mai mult la miscare, nu doar sa te plimbi de la A la B si sa admiri ziduri. E bine ca generatia tanara vrea sa se implice si daca se intampla sa mai aiba si idei comune cu atat mai bine. Oricum unul se gandeste la sportul de masa si celalat la o afacere proprie in sport unde a cam fost depasit de mult inclusiv in ceea ce spune ca face el cu copii de PUMACLUB. Bafta tutuor.
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

Poate are norocul sa ajunga consilier si dupa aceia sa se gindeasca la fotoliul de primar altfel nu-l vad bine!!!!!!
Raspunde

andrada

Acum 11 ani

Este déjà foarte bine un candidat ecologic!Johannis a facut treaba buna la Sibiu! Acum trebuie sa lase rindul la altii! Nu uitati Johannis este foarte mare prieten cu Berghezan fostul procuror sau ajutat mult reciproc!! Oricum sa fie cit mai bine pentru Sibiu si sibieni! Orasul Sibiu merita un primar cu valori morale deosebite!! Bafta tuturor !!
Raspunde

andrada

Acum 11 ani

Terminati cu faptul de a vorbi de primar sas sau nu ! Este roman de origine germana ca foarte multi romani care se raspindesc prin lumze ajungind cu o valiza si incearca din toate puteriile sa aiva o alta nationalitate!! Johannis este mai roman ca multi romanii!! Si sa nu uitam noi romanii ca avem foarte multe defecte, putin cam mincinosi putin cam ingimfati, putin rasisti, putin hoti , putin rai, etc.. toate putinuriile acestea fac ca nu sintem mai buni ca altii din contra! oricum sa fie bine pentru Sibiu!!o
Raspunde

andrada

Acum 11 ani

Este déjà foarte bine un candidat ecologic!Johannis a facut treaba buna la Sibiu! Acum trebuie sa lase rindul la altii! Nu uitati Johannis este foarte mare prieten cu Berghezan fostul procuror sau ajutat mult reciproc!! Oricum sa fie cit mai bine pentru Sibiu si sibieni! Orasul Sibiu merita un primar cu valori morale deosebite!! Bafta tuturor !!
Raspunde

ion

Acum 11 ani

Nu exista roman de origine germana ,exista numai roman sa sas la Sibiu,iar actualii sasi au facut de rusine etnia lor prin aroganta cu care defileaza Hont
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Repet, sa fie clar...Candidatul ECOLOGIC, asa cum scrie comentatoarea ANDRADA (46. 48.) nu a pomenit in IDEEA lui de program nici-un cuvant referitor la ECOLOGIE...ci la sport..tot o chestie populista in definitiv, se pune mereu accentul pe miscare, dar pomenitele viitoareCONSTRUCTII in SPATIUL VERDE ..arata clar ce fel de ECOLOGIST este...Sa nu se uite...Parcul Subarini este de fapt un fel de Gradina Botanica uriasa...sasii au plantat acolo pe vremuri (Asociatia Pentru Infrumusetarea Orasului exista atunci) imens de multi COPACI EXOTICI, fiecare cu TABLITA lui cu numele si specia in latina. Taierea oricarui copac de aici este o Crima Culturala si Ecologica... Dar despre aceasta ECOLOGIE MOSTENITA candidatul habar nu are, nici nu o pomeneste...nici macar despre necesara reimplantare de copaci pe strazile acum USCATE dar ASFALTATE...Ecologic ar fi fost strazile nu prea circulate sa fie pietruite sau cu pietris liber..sa intre apa de ploaie in pamant...Ecologistul nu pomeneste nimic despre ARDEREA GUNOAIELOR de-a valma, cu numeroase produse toxice, fie farmaceutice, fie coloranti, fie cauciucuri, care OTRAVESC ATMOSFERA si PAMANTUL... Nici despre SEPARAREA DESEURILOR nu pomeneste nimic ECOLOGISTUL...si ar fi imens de multe probleme cu mediul....acestea ar fi primordiale de fapt, nu ce pantofi si posete are Oita Turcana... De fapt in genere habar nu se are ce inseamna ECOLOGIE...in loc sa se aduca PASARI contra insectelor, se otravesc tufisuri, iarba, copaci...MEDIU, toata otrava asta se aduna in APA FREABILA...In lume a inceput LUPTA PENTRU APA...e vorba in special de tarile arabe...Nu benzina va lipsi, ci APA de baut, daca se incalzeste clima asa si dispar zapezile de pe muntii din care vin izvoarele... Candidatului ii doresc sa cante FLORICELE pE CAMPII...
Raspunde

@50

Acum 11 ani

ai scris bine ce ai scris
Raspunde

@50 Goerg

Acum 11 ani

Stimate Domnule Georg, va invit SA VA INFORMATI pe site-ul candidatului PER, www.stefannartea.ro asupra PROIECTELOR CONCRETE PROPUSE PENTRU SIBIENI, si nu sa trageti CONCLUZII GRESITE pe baza unor franturi de idei citite intr-un scurt articol de ziar!
Raspunde

@52,

Acum 11 ani

cam la ce procent estimezi, din totalul alegatorilor din Sibiu, pe cei care au timpul/rabdarea/cunostintele necesare internetului/interesul sa caute site-urile diversilor catindati la primarie? Iti spun eu, sub 5%. Cati citesc ziare - Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, etc? Iti spun tot eu: cam de 7-8 ori mai multi decat cei 5% internauti. Oricum, platforma ecologistului e total aiurea, n-are nimic de-a face cu ecologia, ci doar cu populismul. Sa-si faca pe straduta lui campanie, poate, la un Bergenbier, prietenii (stiu de ce) il voteaza.
Raspunde

@53

Acum 11 ani

De unde atata atitudine distructiva? Toate proiectele incepute de Stefan Nartea pana acum au fost duse cu brio pana la sfarsit. Nu intelegem de ce va e atata frica de el, nu vrea decat binele acestui oras. Ceilalti au avut deja in trecut ocazia sa demonstreze ce pot.
Raspunde

Daca

Acum 11 ani

binele unui oras inseamna \"sport city\", ma lipsesc bucuros. Cum spuneam mai sus, cine vrea sa faca miscare, o poate face prin mijloace alternative si cu buget muuuuult mai mic, si, mai ales, cu buget propriu, nu al contribuabililor. Tipu-i pueril. Sa se joace de-a primarul in Spartacus/Hegel/Fratii Grachi (am inteles ca pe-acolo locuieste).
Raspunde

Daca tacea, filosof ramanea

Acum 11 ani

Dl. Dna. Daca, pueril e modul dumneavoastra de a pune problema, atat timp cat va ghidati dupa o frantura de declaratie surprinsa intr-un articol. N-am gasit nimic constructiv in ceea ce ati tinut sa spuneti, mai bine ieseati sa faceti miscare cu mijloace alternative gen troleibuse care nu mai exista in Sibiu desi alte orase le achizitioneaza cu spor, anume pentru fi categorisite ca orase verzi. Invatati sa mai ganditi si pozitiv, nu numai sa trageti inapoi pe cei care incearca sa schimbe ceva in bine, inclusiv pentru dumneavoastra.
Raspunde

Mihai

Acum 11 ani

Georg, se pare ca stiti destul de multe despre ce ar trebui sa se faca in Sibiu si ce presupune ecologia, de ce nu mergeti sa dati o mana de ajutor tinerilor cu initiativa din PER Sibiu? Un prim pas ar fi sa completati si dumneavoastra chestionarul pentru Sibiu: ***stefannartea.ro/chestionar-pentru-sibiu/
Raspunde

@56,

Acum 11 ani

gandesti la fel de infantil ca si catindatul tau. Ce-are scula cu prefectura? Vorbeam despre \"grandiosul\" proiect \"sport-city\", adica despre a face miscare si a-ti pastra/dezvolta forma fizica si, implicit, sanatatea. Nu-i mai ieftin sa faci plimbari pe jos? De la bazinul Olimpia la intrarea in Muzeul Satului sunt 5 km (numai prin parc, pe carari sau alei asfaltate, ai posibilitatea sa alegi), daca-i faci dus-intors arzi calorii cam cate-ai arde intr-o jumatate de ora de miscare in sport-city. In plus, nu stai in miros de transpiratie (ca-n salile de fitze, pardon, de fitness), respiri aer curat prin padure, asculti cantecul pasarilor, nu muzica asta de autisti compusa de Moga si altii asemenea, pe care-o auzi in toate mallurile. Sau, mai rau, Salam si Gorila din Caransebes. O alta alternativa ar fi un drum cu bicicleta Sibiu - Curmatura, 18 km x 2 = 3000 calorii arse (masurat pe computerul bicicletei mele). Timpul necesar? Doua ore. Pentru posibilitatile de mai sus, bani publici cheltuiti = 0 (zero). Ce-are troleibuzul cu toate astea? Vezi ca sunteti infantili? Vezi ca sunteti populisti? Stii cat consuma (ma refer la curent electric) un troleu? Asta ar insemna consum de electricitate marit, cu consecintele de rigoare: cresterea pretului, inclusiv pentru populatie. Si daca la masina personala pot renunta, din cand in cand (iau bicicleta, autobuzul sau merg pe jos), la becul din plafon, niciodata.
Raspunde

Alina

Acum 11 ani

Ce e curios, domnule/doamna @56 este ca desi ganditi foarte bine si stiti sa scrieti foarte frumos cand doriti nu aveti cat de putina consideratie fata de oamenii pe care este foarte clar ca nu ii cunoasteti. Nimic din ceea ce a propus domnul Stefan Nartea nu va afecteaza negativ, el nu a propus niciodata creearea unei hale de sport ci a unei zone cu terenuri de sport in mijlocul naturii. Ne bucura faptul ca va implicati, de aceea va provocam sa urmariti in continuare evolutia candidatului nostru si ceea ce va mai face si scrie el despre proiecte si cand doriti va invitam la sediu sa imbunatatim unde se poate proiectele noastre. E clar ca nici nu ati fost prea des in ultimul timp prin parcurile (scuzati parcul) sibiene ca sa vedeti cat de aglomerate sunt si nici nu ati facut un calcul comparat intre pretul si mai ales efectul nociv al arderii motorinei fata de consumul de curent care poate proveni din energie produsa tot prin mijloace ecologice. Stiti dumneavoastra ca momentan sunt 7 proiecte de parcuri solare, pentru peste 30 MW in jurul Sibiului care stagneaza pentru ca actele de aprobare dureaza la nesfarsit. Peste 2 ani aceasta sansa a Sibiului si a intregii Romanii se pierde si deocamdata cei care beneficiaza sunt doar strainii care investesc in alte zone alte tarii in productia de energie verde pe care noi toti romanii, inclusiv sibienii o putem vedea identificata separat in fiecare luna pe factura de curent - verificati va rugam mai atent datele si cu cea mai mare placere va asteptam dupa. cu stima
Raspunde

Alina

Acum 11 ani

Pentru cine doarea date concrete si verificate: Conform declaratiilor Dr. Hendlmeier (Universitatea München), un troleibuz economiseste in comparatie cu un autobuz pe motorina pe o distanta de 100 km urmatoarele noxe: • 4,8 grame monoxid de carbon CO) • 17,9 grame oxid de azot (NOx) • 3,3 grame dioxid de sulf (SO2) • 11,1 grame hidroxid de carbon (CH) Sub premisa unei lungimi de linii de 5 km in oras, care e circulata in zilele lucratoare 12 ore pe zi la fiecare 10 minute si 3 ore pe zi la fiecare 15 minute, iar in zilele nelucratoare 15 ore pe zi la fiecare 15 minute, rezulta o economie de 130 tone de emisii de noxe pe an. Daca luam exemplul unui oras de talie medie precum Salzburg, cu un sistem de troleibuze de lungime medie, daca s-ar introduce autobuze in locul troleibuzelor, ar rezulta o crestere a emisiilor de noxe de de 5.600 tone/an doar in ceea ce priveste dioxidul de carbon! Din comparatia costurilor pe o perioada de 20 de ani, rezulta un cost total/km de 1,41 Euro pentru un troleibuz, si de 1,57 Euro pentru un autobuz, fara a lua in calcul investitia in infrastructura- troleibuzul fiind astfel o investitie mai rentabila. Luand in calcul si investitia realizarea infrastructurii, rezulta un cost total/km de 1,64 Eur/km pentru un troleibuz respectiv 1,58 Eur/km pentru un autobuz. (surse: Primaria Orasului Salzburg; www.voev.ch)
Raspunde

Draga Alinuta,

Acum 11 ani

imi plac, in general, persoanele condescendente, dar nu malitioase: \"E clar ca nici nu ati fost prea des in ultimul timp prin parcurile (scuzati parcul) sibiene ca sa vedeti cat de aglomerate sunt\". Nu stiu daca vei trai suficient (iti doresc cat de multi ani) ca sa poti \"bate\" Sub Arinii cat i-am batut eu pana acum. Si promit ca nu renunt atata vreme cat respir. Esti o biata militanta verde nevinovata (eufemistic vorbind), pentru ca prin spusele tale, citate mai sus, demonstrezi ca in Sub Arini mergi pana la Bolta Rece sau Hotel Silva. Acolo e aglomeratie. Ba nu, gresesc, e aglomerat si locul de joaca pentru copii, de sub Bolta Rece - te mai joci? In rest, alei si poteci cate vrei, cu tot atatea posibilitati de plimbare/alergare/ciclism. Ca sa-ti limpezesti si luminezi mintea, iti recomand s-o iei frumos, pe jos, de la Olimpia si sa urmezi firul paraiasului pana la Zoo. E reconfortant si bugetul local nu va fi incarcat de satisfacerea nevoii tale de miscare. Nu stiu ce altceva a mai prevazut catindatul tau in agenda electorala, si nici nu ma intereseaza. Spune-mi, te rog, cum se vor construi/infiinta acele terenuri de sport in natura? Prin munca voluntara, a voastra, a tinerilor ecologisti, micutii martieni verzi? Un nou Bumbesti-Livezeni? Ma cam indoiesc ca veti pune mana pe lopeti, ar insemna sa va stricati palmutele si unghiutele, plus ca va expuneti tenul sensibil si verde radiatiilor necrutatoare ale soarelui. Bref: proiectul propus (si care este in discutie) este mai mult decat pagubos pentru Sibiu, si-mi mentin opinia ca e o cheltuiala fara sens. Studiul din Salzburg este inaplicabil Sibiului, pentru ca: a) infrastructura exista pentru autobuze, dar nu pentru troleibuze; b) exista autobuze (investitie realizata), nu exista troleibuze (investitie imensa); c) programul acela de transport in comun e valabil pentru Salzburg, ia du-te frumusel si studiaza (in orice statie, la alegere) frecventa de circulatie, pe paliere orare, a autobuzelor din Sibiu (cam 50% din programul avut in vedere in studiul austriac). In rest, ramane valabila propunerea mea: sa se joace de-a primarul in cartierul Trei Stejari.
Raspunde

Completare la postul anterior

Acum 11 ani

\"el ... a propus ... creearea .... unei zone cu terenuri de sport in mijlocul naturii\". (punctele reprezinta umplutura inutila, eliminatat de mine, ca sa dau substanta frazei tale). Pai, micuta nimfa verde, parca ecologistii respecta natura, nu fac terenuri de sport in mijlocul ei. Stii ce se va intampla? O sa vina toti fitzoshii si fitzoasele, cu masini de fitze si sticle de coca cola, tigari (\"imbunatatite\" sau nu) si plicuri cu \"pudra\" (ca doar tre\' sa fie-n trend), pe care le vor \"uita\" conform educatiei din dotare, in natura pe care voi, ecologistii, o conservati. Ma lasati, moftangiilor? PS. Ca sa-ti intorc complimentul, scrii destul de bine, putin prea pretentios (exprimare studiata, fortata), dar mai ai de invatat lucruri elementare. Pentru inceput, iti propun sa citesti tot ce se poate despre \"a crea - creare\". Lasati politica pentru cand va faceti mari, mai aveti de invatat. Spor la treaba!
Raspunde

@62

Acum 11 ani

Gandirea ecologica inseamna respect pentru natura si pentru oameni. Incercati sa vedeti dincolo de aparente, sportul este necesar. Atat sportul practicat de unul singur pe bicicleta- cum preferati Dvs.- cat mai ales sportul practicat intr-o echipa. Consider ca si aici se modeleaza spiritul competitiv si caracterul unui om. Daca nu incurajam miscarea in aer liber, vom ajunge sa avem copii obezi, lipiti de tastatura unor jocuri pe calculator. Oamenii pe care i-ati descris nu reprezinta marea masa a sibienilor. Avem tineri inteligenti, talentati, iar daca nu schimbam noi Sibiul inspre bine, in lipsa unei astfel de motivatii de a ramane aici, vor ajunge sa studieze in alta parte, eventual in strainatate, si sa prefere sa nu se mai intoarca de acolo.
Raspunde

Alinuta,

Acum 11 ani

argumentele tale sunt la fel de fragile (te supara termenul \"pueril\", nu-i asa?) ca si platforma electorala a idolului tau. Spune-mi, te rog, tatal, mama, unchii, matusile (daca ai) sunt obezi cu totii, lipiti de tastatura, etc? Am o fata, probabiul apropiata de tine ca varsta, si este, intr-adevar, dependenta de tastatura. Dar crede-ma, acel sport-city nu i-ar schimba hobby-ul. Nu-ncercati sa ma convingeti ca... evidenta nu-i evidenta. Sport-city, in limbaj juridic, se numeste \"cheltuiala voluptuorie\" pentru comunitatea sibiana (intreaba-ti favoritul ce-nseamna sintagma asta, daca e absolvent de drept, te va lamuri). N-are decat sa-si faca sport-city in fundul gradinii (a fost un film dragut cu Dreyfuss aproximativ pe tema asta, l-ai vazut?), in cartierul in care locuieste.
Raspunde

bla

Acum 11 ani

esti un om cam de CACA, imi pare rau ca oamenii vad doar partea ca esti roman si nu de alta etnie...ca esti tanar etc... dar nu ii intereseaza si persoana ta... si nu cred ca poti face nimic pt. sibieni
Raspunde

cetatean

Acum 11 ani

Oare, nu dl. Nartea este avocatul celor de la Holzindustrie Schweighofer (lider in cartelul padurilor) din Sebes, jud. Alba. Cum se imbina defrisarea padurilor cu platforma/politica PER ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus