Masa de dimineață este foarte importantă, iar atunci când la micul dejun nu îți lipsesc cerealele, asiguri organismului cantitatea optimă de calciu, fier, vitamine, fibre, zinc și carbohidrați.
Obținute din porumb, grâu, orez, orz sau ovăz, cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine și substanțe nutritive, sunt gustoase și se prepară ușor și rapid. Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier în alimentația zilnică. Treizeci de grame de cereale asigură opt miligrame de fier, adică necesarul recomandat de fier pentru copiii cu vârste între 9 și 13 ani.
Cantități însemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, conțin rădăcina de pătrunjel, smochinele, stafidele și caisele uscate, urzicile, cartofii fierți în coajă, migdalele și celelalte fructe cu coajă lemnoasă.
Unul dintre elementele esențiale ale unei diete sănătoase trebuie să fie carbohidrații. Acesta dietă include alimente care conțin amidon, cum ar fi: cerealele, pâinea, pastele făinoase, orezul, cartofii, tăițeii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuți drept carbohidrați complecși, deoarece sunt compuși din mai multe hidrocarburi și e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerați. Toate cerealele de mic dejun sunt bogate în carbohidrați.
De asemenea, în anotimpul rece este cu atât mai important să ne asigurăm că îi furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 179


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
BOGDAN
Acum 5 ore
Unul
Acum 5 ore
Gen
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Claus