Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Junii Sibiului au jucat "Calusul" in fata lui Platini la Finala UEFA

Ansamblul Folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului” a reprezentat Sibiul la Finala Europa League la București. În urma riguroasei selecții derulate de UEFA, organizator al evenimentului, ansamblul sibian a fost desemnat să participe la Dineul oficial de la București, cu ocazia desfășurării Finalei Europa League.

“E o onoare pentru noi faptul că am fost selectați să reprezentăm România la acest eveniment oficial, găzduit cu prilejul Finalei Europa League. Am fost prezenți cu peste 70 de artiști sibieni, membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și ai Ansamblului „Cibinul” de la Palatul Copiilor Sibiu. Am reprezentat cu onoare ceea ce au românii mai de preţ: jocul și cântecul popular, obiceiurile noastre strămoșești și am fost bucuroși să primim aplauzele unei categorii aparte de public – şi anume aplauzele celor mai mari oameni din fotbalul european. Oficialii UEFA și-au exprimat aprecierea pentru prestația deosebită a Junilor Sibiu, care au fost numiţi ansamblul reprezentativ al României”, a declarat Silvia Macrea, manager C.J.C.P.C.T. Cindrelul-Junii” Sibiu.

La dineul oficial, organizat la Palatul Parlamentului – Sala Unirii, artiștii sibieni au prezentat jocuri populare din zona Sibiului, dar și din alte zone etnofolclorice, precum Călușul, „Rapsodia română”, „Ciocârlia”, „Ceasornicul”. Toate acestea au fost reunite în momentul muzical- coregrafic intitulat „Hora satului la români” şi prezentat de  60 dansatori, junii de astăzi și cei de mâine, precum şi 14 instrumentişti.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

cici

Acum 11 ani

BRAVO JUNII SIBIULUI...SUNTETI CEI MAI BUNI DIN TARA...SI SIBIUL TREBUIE SA FIE MANDRU CA SI LA FINALA UEFA S-A PRONUNTAT NUMELE ORASULUI PRIN REPREZENTATIA DUMNEAVOASTRA!BRAVO VOUA
Raspunde

ELLY

Acum 11 ani

Bravooooooooooooo ! ..........sunteti cei mai buni dansatori ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus