Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Matei Damian: "Ne jucam sansa!"

Handbaliștii Clubului Sportiv Școlar au reușit să readucă Sibiul la un Turneu Finalde Juniori I, după aproape un deceniu.

Anul acesta, Federația Română de Handbal a schimbat sistemul competițional la juniori I. Dacă în trecut era doar un turneu semifinal, pe care dacă îl câștigai ajungeai în ultima fază a competiției, acum sistemul s-a schimbat total. Sibienii au pornit de jos, dintr-o grupă de opt echipe, din care patru s-au calificat mai departe. CSȘ Sibiu a obținut biletele pentru primul turneu semifinal, după ce a terminat pe locul doi în grupă. A urmat apoi primul turneu semifinal, la care au fost patru serii a câte șase echipe fiecare, din care s-au calificat patru mai departe. La turneul semifinal 1, desfășurat în Baia Mare, în perioada 24-29 aprilie, sportivii sibieni au întâlnit CS Marta Baia Mare, Reșița, CSS Odorheiul Secuiesc, CSS Dinamo Brașov și Extrem Baia Mare. „Am obținut greu locul patru, ultimul calificant”, spune Matei Damian, antrenorul CSȘ-ului, echipă pentru care meciurile dificile nu erau nici pe departe încheiate. „Apoi, am fost distribuiți în cel de-al doilea turneu semifinal, într-o grupă mult mai grea. Am dat peste CSS Bacău, LPS Piatra Neamț și CSS Făgăraș. La TS2 erau favorite Bacău și Piatra Neamț, ținând cont că amândouă au minimum patru jucători la lotul național. Am reușit o mare surpriză și am ieșit pe locul doi, după Bacău, care are o echipă extraordinară”, subliniază Matei Damian.

Turneul Final, la începutul lunii iunie

Ajunși în primele opt echipe din țară, sibienii se pot declara mulțumiți de evoluția lor în acest sezon competițional. Indiferent de locul ocupat, CSȘ Sibiu, singura formație care nu are corespondent la nivel de seniori, va mai avea parte de minimum trei jocuri extrem de dificile. În grupa Sibiul se regăsesc două din cele patru favorite la câștigarea unei medalii – CSS Constanța și Extrem Baia Mare.  „La Turneu Final au rămas primele opt echipe din țară, care la Juniori I înseamnă o performanță foarte mare, oriunde te-ai clasa între cele opt. Clar nu suntem favoriți la primele patru locuri, dar ne jucăm șansa. Sibiul nu s-a mai calificat la un turneu final de Juniori I de vreo zece ani. Vor fi patru jocuri, trei în grupă și unul de clasament. Extrem Baia Mare, CSS Constanța, campioana națională de acum doi ani, de la Juniori II și  Reșița ne sunt adversare. În cealaltă grupă, sunt Bacău, CSS 2 Minaur Baia Mare, LPS Suceava și CSS 2 București. Dintre toate echipele, numai Sibiul nu are corespondent la seniori” , mai spune antrenorul.

Încercăm să facem o echipă de Divizia B

Dacă performanțele echipelor de fotbal, baschet sau volei nu au fost cele așteptate, handbalul pare a fi cel care poate să aducă o urmă de bucurie fanilor sportului sibian. Proiectul unei echipe de handbal, care să pornească de jos, din divizia B, pare mai fezabil ca niciodată. Susținerea și acceptul administrației locale există, însă pentru a înființa și înscrie o formație în divizia B este nevoie și de sprijin financiar privat. „Am primit o susținere de la administrația locală, unde s-a prezentat proiectul unei echipe construită pe scheletul celei de Juniori I, se pleacă de jos, din divizia B. De anul acesta se va reface divizia B, pe euroregiuni. Campioana va merge la un Turneu Final, iar de acolo primele două promovează în Divizia A. Noi încercăm, pentru că e păcat de acești băieți, dar ne mai trebuie susținere privată, trebuie să o căutăm. Avem o parte din bani, atât de la Consiliul Local, cât și de la cel Județean, dar pe lângă aceștia trebuie să căutăm și niște sponsori. E foarte greu, pentru că suntem la început. Mizăm tot pe sibieni! Ideea e ca acești copii să aibă corespondent la nivel de seniori, pentru a avea continuitate”, spune Matei Damian.

Pentru > din Sibiu urmează Turneul Final, dar și examenul de Bacalaureat, două competiții la care antrenorul Matei Damian crede că învățăceii săi vor reuși. „Cine a fost bun și serios la sport, am constatat că a fost la fel și la școală. Și reciproca este valabilă!”, conchide acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

fan

Acum 11 ani

bravos, sunteti mari ; munca si atmosfera de echipa sunt meritul antrenorului exigent dar si cu spirit de intelegere si tactica (ati facut cursuri de psihologie),dar si a tinerilor sportivi.La mai mare, va tinem pumnii pentru finala
Raspunde

csc

Acum 11 ani

Felicitari Matei tie si echipei tale . Este o performanta care ar trebui sa deschida ochii si buzunarele patronilor din Sibiu pentru ca acesti copii au potential dar fara sustinere materiala nu se poate face nimic . Acum ca avem prefect care in tinerete a cochetat si el cu handbalul , poate se vor implica oameni cu bani din Sibiu si vom reusi sa aducem handbalul sibian acolo unde ii este locul . Va tin pumnii si nu se stie niciodata , mingea e rotunda . Bafta .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus