Vineri,
18.06.2021
Innorat
Acum
18°C

Alex Pelici, mesaj pentru cine vrea sa auda: "Faceti tot posibilul ca Vointa sa mearga inainte, indiferent ce inseamna asta!"

Cu două etape înainte de finalul campionatului, runde care par și ultimele pentru formația sibiană de fotbal în Liga I, antrenorul Voinței Sibiu, Alexandru Pelici, a ținut să transmită un mesaj „celor care răspund de destinul acestei echipe”.

„Aș vrea să transmit un mesaj ca o dorință pentru cei care răspund de destinul acestei echipe: să facă tot posibilul ca Voința să meargă înainte, indiferent ce înseamnă asta. Cu noi, fără noi, acest lucru nu mai contează! E păcat ca acest spirit să dispară, pentru că ceea ce a însemnat Voința Sibiu în Liga I e ceva frumos, ceva deosebit. Atât echipa, cât și suporterii și cei care au fost mereu alături de noi și ne-au iubit necondiționat am creat o imagine altfel decât ceea ce se întâmplă. Nu bălăcăreli, nu jigniri - respect, onestitate, devotament. Că ne-am dorit mai mult și am reușit mai puțin, asta este, dar suntem sigur că ne-am dorit-o din tot sufletul!”, a a spus Alex Pelici în cadrul emisiunii „Green News”.

„Ne jucăm șansa până la sfârșit”

Poli Timișoara și-a retras dosarul de licențiere, fapt ce ar putea conduce la o situație inedită: echipa care va ocupa la finalul campionatului locul 15 nu va retrograda, suplinid-o astfel pe Poli. Deși acest lucru a apărut ca un zvon și încă rămâne la acest stadiu până se va lua o hotărâre oficială, atât sibienii, cât și mureșenii speră. Cele două formații sunt, astfel, în luptă directă pentru locul 15, dar avantajul este de partea FCM-ului din Tg. Mureș, care are trei puncte peste Voința Sibiu. Totuși, antrenorul Pelici a anunțat că echipa sa va lupta până la final. „Din păcate, nu mai depindem doar de noi. Nu am reușit să acumulăm puncte, chiar dacă în ultimele două meciuri am făcut jocuri bune spre foarte bune. Cred că meritam cel puțin un punct în fiecare dintre cele două jocuri. Nu mai depindem doar de noi, ci și de rezultatele celor de la Tg. Mureș, pentru că ei, dacă vor învinge într-unul din cele două jocuri, sunt peste noi, chiar dacă noi facem șase puncte, pentru că în meciurile directe au înscris gol aici, la Sibiu. Așa cum am mai spus-o, ne jucăm șansa până la sfârșit. Ne pare rău că nu am reușit mai mult, dar o să încercăm să ducem această luptă până la final, așa cum putem, adică sincer, curat și fără alte jocuri care nu au legătură cu ceea ce se întâmplă pe teren”, a spus Alexandru Pelici.

Căpitanul încă mai crede

Nicolae Grigore, căpitanul Voinței, încă mai crede într-o salvare miraculoasă. „E posibil, dacă o să câștigăm noi la Cluj, apoi să câștigăm meciul cu Mioveni, și coroborat cu rezultatele FCM-ului - ar trebui două înfrângeri, atunci am prinde și noi locul 15. Pare destul de greu, oricum noi ne jucăm șansa până la sfârșit, așa cum am făcut și în Liga a II-a”, a declarat Nicolae Grigore.

„Muncim până la capăt și vedem ce va ieși”

Directorul tehnic, Sandu Tăbîrcă, consideră că fotbalul nu este matematică și că nu poți să programezi lucrurile pentru a avea finalul dorit. Însă și Tăbîrcă reiterează faptul că „alb-verzii” vor lupta până la final. „Ne dorim. Cred că echipa și suporterii merită punctele și victoriile pe care le meritam în ultimele două jocuri, după aspectul jocului pe care l-am făcut. Dar, în fotbal nu poți să programezi totul. Fotbalul nu este matematică, nu este o materie exactă. S-a văzut dorință, s-a văzut atitudine, s-a văzut absolut tot ceea ce trebuie, mai puțin golurile care ne-au lipsit. Dar, muncim până la capăt și vedem ce va ieși”, a declarat Sandu Tăbîrcă.

În această seară, de la ora 20.00, Voința joacă în deplasare cu „U” Cluj. Ultimul meci al sezonului se va disputa acasă, pe „Municipalul” sibian, în ziua de vineri a acestei săptămâni, de la ora 18.00. Voința - CS Mioveni încheie aventura sibienilor în Liga I.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus