Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
19°C

Parlamentari germani, impresionati de numarul mare de elevi care invata in limba germana

Un grup de deputați CDU din landul Saxonia au vizitat Sibiul, declarându-se impresionați de numărul mare de copii care învață în școli în limba germană. Cei 12 parlamentari au vizitat ieri Biertanul și Sighișoara, iar astăzi au avut întâlniri cu primarul Klaus Johannis și episcopul Bisericii Evanghelice C.A. Ce i-a impresionat cel mai mult a fost numărul mare de copii interesați să studieze în limba germană. ”Am consimțit ieri să ne ocupăm de organizarea unei manifestări pentru a atrage profesori din Landul Saxonia, mai ales pe cei care au mai fost aici în România, să vină să predea copiilor. Există astfel de programe în Germania, însă cei mai mulți profesori preferă să meargă în țări, mai îndepărtate”, a declarat deputatul CDU, Michael Luther. Conform declarațiilor parlamentarului FDGR, Ovidiu Ganț, în România sunt circa 20.000 de elevi care învață în limba germană, incluzând aici copiii de la grădinițe cu predare în limba germană până la licee.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

hi,hi

Acum 12 ani

Asa ba, germanizati romanii fortat, ca-s prea prosti si oricum nu gandesc in limba lor! De fapt nu gandesc deloc.
Raspunde

sibianul informat

Acum 12 ani

dragut, problema e ca, in Sibiu pentru ca copilul meu sa poata invata limba germana la scoala generala a trebuit sa ne inscriem in FDGR..sa dea la numar - a se vedea criteriile pe care se fac inscrierile in clasele cu predare in germana la scoli. Dorim sa ne invatam copii si germana germana, dar ce are asta cu politica locala?
Raspunde

pentru sibianul informat

Acum 12 ani

pentru a invata limba germana, chineza, engleza etc. ca \"limba materna\" ar trebui ori sa dati copilului ore particulare intensive ori sa-i fi luat bona germana, chineza, engleza, de mic copil, asa ca daca vreti sa economisiti bani si sa va educati copilul roman in limba si spiritul german, cred ca \"sacrificiul\" cerut nu e prea mare....La Bucuresti sunt si licee particulare cu taxa cu limba de predare franceza, engleza, americana, etc. de ce ar fi educatia intr-o limba straina doar in Sibiu pe gratis, respectiv platita partial din bugetul Germaniei? O bona chineza care ii invata mandarina pe micutii americani costa 3.000 de dolari pe luna, numai faptul ca exista o minoritate germana in Sibiu pe care de regula o criticati, nu indreptateste pe tot romanul sa economiseasca bani la educatia urmasilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus