Ingrediente:
-1 l lapte,
-250 gr orez,
-100 gr zahăr,
-5 gr sare,
-zahăr vanilat,
-4 mere,
-200 ml sirop,
-steluțe de anason.
Preparare:
Orezul se spală. Laptele se pune la fiert. Merele se curăță de coajă și de casa seminală și se taie felii. Orezul se fierbe în lapte, amestecând continuu, pentru a nu se lipi de vas. Cu 10 minute înainte de terminarea fierberii, se adaugă zahăr, sare și spre sfârșit, zahăr vanilat.
Feliile de mere se fierb în sirop până încep să se înmoaie.
Orezul fiert se toarnă în boluri mici. Apoi se adaugă deasupra feliuțele de mere și la final în fiecare bol cu orez se așează câte o steluță de anason. Se servește cald sau rece. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 168


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 3 ore
Unul
Acum 3 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus