Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

54 de sibieni au ajuns in weekend la Urgente, dupa ce au fost muscati de capuse

Weekend-ul s-a încheiat cu o vizită la Urgenţe pentru 54 de pacienţi, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.

Pacienţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 79 de ani au primit îngrijiri şi recomandări, după ce au ajuns în faţa medicilor cu muşcături pe gambe, braţe şi pe torace.

„Am primt în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică 54 de pacienţi din Sibiu, Şelimbăr, Gura Rîului, Cisnădioara, Cornăţel, Miercurea Sibiului, Tilişca, Cisnădie, Păuca şi Sibiel. Nu au necesitat spitalizare, iar după ce au primit îngrijiri au plecat acasă cu recomandări”, a spus Decebal Toderiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Boala Lyme, provocată de muşcătura de căpuşă, este supranumită şi “boala cu 1000 de feţe” şi este o afecţiune de natură infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi). Însă trebuie precizat faptul că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei răspunzătoarea de apariţia bolii Lyme. Boala se poate manifesta prin apariţia de pete roşii, prin paralizii temporare, probleme de vedere, palpitaţii, probleme respiratorii, tensiune, dureri de cap, dureri articulare, schiopătat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus